Turpinot baudīt vasaru: Mājās gatavots zemeņu saldējums

Pat, ja ārā vēji pūš, vasaru un tās sniegtos labumus ir jābauda! Piemēram, ar paša gatavotu zemeņu saldējumu.

Zemeņu saldējumam ir īsta vasaras garša!

FOTO: Aigars Hibneris

Zemeņu saldējumam ir īsta vasaras garša!

Ģimenes portālam mammamuntetiem.lv vasaras restorāna “Vējš vītolos” šefpavārs Ivo Lamberts stāsta, kā mājas apstākļos pagatavot zemeņu saldējumu - tam ir īsta vasaras garša! 

Sastāvdaļas saldējuma pamatreceptei:

6 olu dzeltenumi (no mājās audzētu vistu olām!)

1 litrs saldā krējuma

10 ēdamkarotes cukura 

130 g iebiezinātā piena ar cukuru

 

Sastāvdaļas zemeņu saldējumam:

* Sastāvdaļas norādītas ceturtdaļai no saldējuma pamatreceptes porcijas

200 g sablendētu zemeņu

3 ēd.k. rīvētas baltās šokolādes

Mājās gatavots saldējums.

Reklāma
Reklāma

Gatavošana:

1. Vispirms pagatavo saldējumu pēc pamatreceptes, kuru var dalīt porcijās un katrai no tām pievienot savu garšu, noskaņu.

2. Pamatreceptes gatavošanu pa soļiem skati šeit - Gatavojam saldējumu! Plombīra pamatrecepte

3. Sablendē 200 g zemeņu un pievieno ceturtdaļai no pagatavotā saldējuma pēc pamatreceptes.

4. Masai pievieno rīvētu balto šokolādi un visu rūpīgi samaisa. Zemeņu masu pievieno vēl pirms saldējuma likšanas saldētavā!

4. Zemeņu saldējuma trauku pārklāj ar pārtikas plēvi un ievieto saldētavā uz trīs stundām. Svarīgi atcerēties saldējumu ik pēc stundas samaisīt.

Saldējuma gatavošana pa soļiem, saldējuma recepte.

IEMĀCIES GATAVOT ARĪ:

Mohito saldējums

 

 

 

Sastāvdaļas