Brr, kad atgriezīsies vasara?! Nedēļas nogalē!

Pēdējās dienas teju visā Latvijā līst, pūš brāzmains vējš un arī gaisa temperatūra vairāk līdzinās rudenim. Tomēr jau nedēļas nogalē atkal varēsim baudīt karstumu, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteroloģijas centra prognozes.

Nedēļas nogalē atkal būs karsti un atkal varēs veldzējumu meklēt ūdenī.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Nedēļas nogalē atkal būs karsti un atkal varēs veldzējumu meklēt ūdenī.

 

Šīs nedēļas sākumā un vidū laika apstākļus Latvijā vēl nosaka ciklona rietumu mala. Tādēļ debesis bieži aizklās mākoņi, nedēļas sākumā visā Latvijā gaidāms lietus, austrumu rajonos pat stiprs, nedēļas vidū īslaicīgi līs vien atsevišķos rajonos. Pūtīs vēl arī stiprs un brāzmains ziemeļu puses vējš.

 

Tomēr pakāpeniski kļūs siltāk: ja naktī uz pirmdienu vietām Latvijā gaisa temperatūra pazeminājās zem +10 grādu atzīmes, bet dienā ir tikai +15...+20 grādus silts, tad jau naktī uz otrdienu gaisa temperatūra nepazemināsies zem +12...+16 grādiem, bet dienā vietām gaiss iesils līdz +24 grādiem. Trešdien un ceturtdien, vairāk uzspīdot saulei, gaisa temperatūra būs vēl par kādu grādu augstāka.

Reklāma
Reklāma

 

Nedēļas izskaņā atmosfēras spiediens virs Latvijas paaugstināsies, tādēļ ievērojami nokrišņi nav gaidāmi, vējš būs pierimis, un Latvijā atgriezīsies karsts laiks - minimālā gaisa temperatūra naktī nebūs zemāka par +13...+18 grādiem, bet dienas laikā atkal gaiss iesils līdz +27...+28 grādiem.