Vai garas kleitas piestāv visām sievietēm? Stāsta tērpu māksliniece

Garās kleitas ir universāls vasaras ietērps, kurš jebkuru nēsātāju padarīs sievišķīgāku un vizuāli pagarinās.  Katras sievietes garderobē vajadzētu būt vismaz pāris garo kleitu - pareizi saskaņotas, tās piestāv visām sievietēm, neatkarīgi no figūras tipa, portālam mammamuntetiem.lv stāsta tērpu māksliniece Dana Šeļmanova Pleša. 

Jā, garas kleitas piestāv ikvienai sievietei, tomēr, lai atrastu savu īsto kleitu, ir jāzina dažas gudrības!

FOTO: Shutterstock.com

Jā, garas kleitas piestāv ikvienai sievietei, tomēr, lai atrastu savu īsto kleitu, ir jāzina dažas gudrības!

Galvenais ir noteikt savam figūras tipam atbilstošā stila, piegriezuma kleitu, un saprast, kurus figūras aspektus vēlamies izcelt un ko nedaudz notušēt. Nebaidīties arī no košākām krāsām, interesantiem piegriezumiem, šķēlumiem un atkailinātām mugurām. Un svarīgākais, lai kleitas nēsāšana sagādā prieku, un mēs jūtamies labi. Jo, ja mēs jūtamies labi – mēs izskatāmies satriecoši!

 

Praktiski ieteikumi kleitas izvēlē
 

Vidēja garuma sievietēm labāk izvēlēties kleitas, kuru garums pārsniegs potītes, kas vizuāli pagarinās augumu. Toties garākas sievietes var droši ģērbt arī kleitas, kuru garums ir arī  nedaudz virs potītes. 


Īsa auguma sievietēm ļoti rūpīgi ir jāievēro proporcijas apģērbā. Nevajadzētu ģērbt kleitas ar pazeminātu vidukli, kas optiski saīsina kājas.  Labi piestāvēs kleitas ar paaugstinātu vidukli, kas pagarinās augumu. Nevajadzētu izvēlēties lielus rakstus, jo tie nomāks smalkāka auguma īpašnieces.


Ja esat platāku gurnu īpašniece, izvēlaties kleitas, kurām augšdaļa ir gaišākā un lejasdaļa tumšākā tonī.


Ja esat kuplāku krūšu īpašniece – izvēlaties kleitas ar V veida izgriezumu, pārliekamo V veida krūšu daļu.


Apaļīgākām sievietēm būtu jāizvairās no bezformīgām kleitām ar neizteiktu vidukli un vizuāli lieliem rakstiem kleitās. Ja sievietei nav izteikts viduklis, to var akcentēt ar apliekot tumša toņa jostu, vizuāli iezīmējot jostasvietu. Priekšroka jādod kleitām, kas piedos formu figūrai. Labi izskatīsies pārliekamās kleitas, kā arī kleitas ar interesantu krokojumu viduklī, tumšākas krāsas, krāsu pārejas.
 

 

Reklāma
Reklāma

Knifiņi, kas obligāti jāatceras!

- Tumšas krāsas kleitas nēsātāju vienmēr padarīs slaidāku, gaišas, baltas, ar lieliem uzkrītošiem rakstiem – apaļīgāku.  Bet tas nenozīmē, ka apaļīgāku formu īpašniecēm jāatsakās no rakstainām kleitām. Jāizvēlas smalkāks raksts, rakstu pārejas vai vairāku krāsu kleitas.
 

- Ar volāniem var labi izcelt un akcentēt  noteiktas ķermeņa vietas. Jāizceļ krūtis? Izvēlamies kleitu ar volāniem dekoltē zonā! Vēlamies lielākus gurnus? Velkam kleitu ar kuplu krokojumu no vidukļa!

 


Piezīmes:

Nevajag arī aizmirst par ārkārtīgi efektīgu sievišķības ieroci - kleitas ar atkailinātu mugurdaļu. Tās valkātāju padarīs īpaši sievišķīgu un piedos nedaudz valdzinošu noslēpumainību.  Nebaidāmies arī uzģērbt kādu rotaslietu vai ķēdīti uz mugurpusi, kas piedos vēl interesantāku iespaidu.

 

Kopiespaidam – aksesuāri! Jebkuru kleitu var papildināt ar aksesuāru palīdzību – jostiņas, attiecīgie apavi, vasaras sandales vai augstpapēžu kurpes, kaklarotas, auskari ikdienas garo kleitu  mirklī pārvērtīs par vakara ballītes cienīgu tērpu.