Par pirmklasnieka piekaušanu 2 pāridarītājiem prasa piemērot audzinoša rakstura sodus

Valsts policijas (VP) Zemgales reģiona pārvaldes darbinieki veikuši pārbaudi par šī gada 22.aprīlī Jaunjelgavas vidusskolā notikušo incidentu, kura laikā nodarīti miesas bojājumi mazgadīgam zēnam. Izvērtējot lietas apstākļus un eksperta atzinumu, vainīgajiem prasa piemērot audzinoša rakstura piespiedu līdzekļus.

FOTO: Edijs Pālens, http://www.edijsfoto.lv/

Vainīgos piespiedu kārtā audzinās

Policija atgādina, ka 22.aprīlī tik saņemtas ziņas par miesas bojājumu nodarīšanu mazgadīgam Jaunjelgavas vidusskolas skolēnam, kuru fiziski iespaidojuši divi nepilngadīgie vecāko klašu audzēkņi. Saistībā ar notikušo veikta administratīva lietvedība VP Zemgales reģiona pārvaldes Aizkraukles iecirknī.

VP preses pārstāvis Dairis Anučins portālu mammamuntetiem.lv informēja, ka tika veiktas nepieciešamās pārbaudes darbības, tostarp saņemts tiesu medicīnas eksperta atzinums, kurā norādīts, ka cietušajam nodarīti maznozīmīgi miesas bojājumi, kas nav radījuši nopietnus fiziskās veselības traucējumus.

Izvērtējot pārbaudes rezultātus un tiesu medicīnas eksperta atzinumu, konstatēts, ka abi nepilngadīgie izdarījuši administratīvo pārkāpumu, kas paredzēts Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksā - maznozīmīgu miesas bojājumu tīša nodarīšana. Līdz ar to atbildīgajām Vecumnieku un Jaunjelgavas pašvaldību institūcijām nosūtīta administratīvā pārkāpuma lieta, lai lemtu par audzinoša rakstura piespiedu līdzekļu piemērošanu abiem nepilngadīgajiem.

Vecākiem sods līdz 100 latiem

Reklāma
Reklāma

Administratīvā pārkāpuma protokols noformēts arī abu nepilngadīgo mātēm par bērna aprūpes pienākumu nepildīšanu, kas paredz brīdinājuma izteikšanu vai naudas sodu līdz 100 latiem. Lēmums nosūtīts izskatīšanai atbildīgajām pašvaldību institūcijām.

Policija aicina skolas un to mācībspēkus būt modriem un pievērst uzmanību skolās notiekošajam un nevilcināties ziņot policijai, ja tiek pamanītas kādas vardarbības pazīmes. Tāpat ar skaidrojošām lekcijām uz skolām iespējams aicināt Valsts policijas Prevencijas pārvaldes pārstāvjus, kuri gan skolēniem, gan skolotājiem saistošā veidā pastāstīs par vardarbības tēmu, riskiem un laicīgu šādu situāciju novēršanu.

Šis gadījums sabiedrībā raisīja plašu rezonansi, lai gan liecības par notikušo bija pretrunīgas. Policija notikušā apstākļus plašāk neskaidro, bet atsevišķi mediji vēstīja, ka 1.klases skolēnu divi vecāki puiši piekāva skolas tualetē. Vecākie skolēni ar kājām spārdījuši pirmklasnieku, kā rezultātā puikam cietuši arī dzimumorgāni. Arī skolas vadīja jau ir sodīta, bet pašvaldība vienu zēnu nolēmusi izslēgt no skolas, jo šis neesot bijis pirmais gadījums, kad viņš izrāda agresiju pret citiem.