Viņš negrib precēties! Nesaprotu, kādēļ? Atbild psihoterapeite

„Jau vairākus gadus dzīvojam kopā, mums ir trīs gadus veca meitiņa, taču mēs aizvien neesam precējušies. Reiz pat bijām nolikuši precību laiku, bet tas viss kaut kā pačabēja — viņš vienkārši negrib precēties… Kāpēc? Ko iesākt?” Atbild psihoterapeite Indra Tretjakova.

Reiz pat bijām nolikuši precību laiku, bet tas viss kaut kā pačabēja — viņš vienkārši negrib precēties… Kāpēc?

FOTO: Shutterstock.com

Reiz pat bijām nolikuši precību laiku, bet tas viss kaut kā pačabēja — viņš vienkārši negrib precēties… Kāpēc?

„Tas, kāpēc vīrietis nevēlas precēties, ir individuāls jautājums. Atbilde nebūs neapšaubāma un ir saistīta ar vīrieša personīgo pieredzi, turklāt tai obligāti nav jābūt piedzīvotai kopā ar citām sievietēm,” uzskata psihoterapeite Indra Tretjakova un norāda, ka šo pieredzi vīrietis var būt ieguvis arī savā ģimenē. Iespējams, puisis ģimenē redzējis tādu vīrieša un sievietes attiecību modeli, kas ir traumējošs, lai izveidotu stabilas, ilgstošas attiecības un reģistrētu laulību. Vīrieši var padomāt par savas dzimtas vēsturi, kā dzimtā veidojušās attiecības starp vīrieti un sievieti. Iemesli, kāpēc vīrietis pieņēmis lēmumu laulībai teikt „nē”, var būt ļoti daudzi un dažādi. Vīrietim ir būtiski izprast, vai tas saistās ar kādu iegūtu traumatisku pieredzi vai ne.”

 

Sievietei, kura nonākusi situācijā, kad vīrietis negrib precēties, nevajadzētu apvainoties un dusmoties, jo tas neko nemainīs.

Reklāma
Reklāma


Lai nu kā, sievietei, kura nonākusi situācijā, kad vīrietis negrib precēties, nevajadzētu apvainoties un dusmoties, jo tas neko nemainīs. „Jāsaprot, kas ar vīrieti notiek un kāpēc, jo tam, ka vīrietis nevēlas precēties, ir kāds iemesls. Es varu tikai ieteikt sarunāties un apspriest šo situāciju. Tiesa gan, ir vīrieši, kuri nevēlas un atsakās par to runāt.” Psihoterapeite norāda, ka šajā situācijā sievietei jāapzinās savas vēlmes un tas, vai viņa ir ar mieru pieņemt vīrieša piedāvāto attiecību modeli.
Speciāliste atgādina, ka sāpīgais jautājums tomēr jārisina, ja arī ir grūti atkal par to sākt sarunu, jo gaidīšana situāciju neatrisinās, turklāt tā var turpināties mūžīgi. Ja problēmu pašu spēkiem grūti atrisināt, ideāli būtu, ja partneri kopā dotos pie speciālista. Bet, ja vīrietis strikti pasaka, ka nevēlas laulāties, tā ir viņa izvēle, kas jārespektē. Sievietei atliek izvēlēties turpināt šīs attiecības vai ne.