Gaileņu salāti ar mārrutkiem

Mežos nu jau kādu laiciņu var atrast gailenītes. Tiesa, tās vēl ir visai mazas. Tieši tāpēc - piedāvājam recepti, kā vislabāk izmantot mazās sēnītes, ja pirmā mērcīte jau nogaršota.  

Ja gaileņu mērce jau nogaršota, varbūt ir laiks kādiem interesantiem salātiņiem?

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Ja gaileņu mērce jau nogaršota, varbūt ir laiks kādiem interesantiem salātiņiem?

Būs nepieciešams:

- 1 kg svaigu gaileņu

- sāls

- sinepes

- 2 sīpoli

- 2 vai 3 cieti novārītas olas

- mārrutki

- krējums

Reklāma
Reklāma

Gailenes rūpīgi nomazgā un sālsūdenī vāra 3-5 minūtes. Pēc tam sakapā vai samaļ, pievieno sasmalcinātus sīpolus, mārrutkus, sinepes, sāli, iecilā sasmalcinātas olas, bet beigās sajauc ar krējumu.

Kārto salātu traukā, pārlej ar biezu krējumu, rotā ar zaļumiem, sarkanajiem pipariem, tomātiem. Rotāšanai ļoti piemērotas mazas gailenītes, kas palikušas pāri nesasmalcinātas.

 

Recepte no grāmatas "Juronkuļa lielā pavārgrāmata" (Zvaigzne ABC).

 

Sastāvdaļas