Man pēc seksa ļoti stipri sitas sirds. Kādēļ tā?

Tas ir normāli, ka pēc seksa pastiprināti sitas sirds, jo fiziskās slodzes ziņā tas ir smags darbs. Līdzīgu slodzi ķermenis sasniedz, kad sportists piedalās sacensībās, ikdienas treniņā tādu slodzi organisms piedzīvot nevar, stāsta MDF Kardiocentra kardiologs Oļegs Orlovs.

Foto iesūtījusi Evija Simindi-Ozoliņa, mammām.lv reģistrētā lietotāja. Attēlā redzamajiem modeļiem nav saistības rakstu.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Foto iesūtījusi Evija Simindi-Ozoliņa, mammām.lv reģistrētā lietotāja. Attēlā redzamajiem modeļiem nav saistības rakstu.

Seksa laikā darbojas pilnīgi visi muskuļi, to skaitā arī sejas muskuļi. Seksā vīrietim vienmēr būs lielāka slodze, jo pat pasīvajās pozās atšķirībā no sievietes tam vajadzēs piestrādāt. Veselam cilvēkam ar seksu nodarboties ir ļoti veselīgi, jo tajā brīdī organisms izstrādā prieka un labsajūtas hormonus endorfīnus. Savukārt, ja tu zini, ka tev ir kāda sirds artēriju patoloģija, kas netiek ārstēta, tad esi uzmanīgs pie jebkuras slodzes. Tāpat slikta pašsajūta vai nespēja kaut ko izdarīt seksa laikā noteikti ir signāls, ka kaut kas organismā nav kārtībā un būtu jāvēršas pie ārsta. Vesela sirds sekmē labu seksa aktivitāti. Ja tev nav laika vai iespēju aiziet uz sporta zāli, fiziskos treniņus vari aizstāt ar labu un regulāru seksu. 

 

Avots: žurnāls "100 Labi Padomi"

www.kasjauns.lv

Reklāma
Reklāma