Kādas formas un materiāla knupīti izvēlēties?

Knupīša formas un materiāla izvēle ir ne tikai jauno vecāku, bet arī mazuļa ziņā, jo dažreiz gadās, ka bērnam viena veida knupis nepatīk, cita veida – patīk. Tāpēc vienas konkrētas atbildes - kuras formas māneklis bērnam ir vispiemērotākais - nav.

Svarīgi ir izvēlēties māneklīti atbilstoši mazuļa vecumam - knupis, kas būs par mazu, kritīs ārā, savukārt, knupis, kas par lielu – var aktivizēt vemšanas refleksu. Foto iesūtījis Jānis Biksāns, mammamuntetiem.lv lasītājs

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Svarīgi ir izvēlēties māneklīti atbilstoši mazuļa vecumam - knupis, kas būs par mazu, kritīs ārā, savukārt, knupis, kas par lielu – var aktivizēt vemšanas refleksu. Foto iesūtījis Jānis Biksāns, mammamuntetiem.lv lasītājs

Pamatlietas, ko vecākiem ir lietderīgi zināt par knupīšiem un to izvēli:

1. Materiāls. Mūsdienās visbiežāk knupīšus gatavo no silikons vai lateksa. Silikons ir caurspīdīgs materiāls, kas ir cietāks, nekā lateks, kā arī kalpo ilgāk. Lateksa krāsa ir dzeltenbrūna. Latekss ir mīkstāks par silikonu un samērā ātri nolietojas, mazuļi tos apmēram mēneša laikā var izzīst lielus. Pirmajā brīdī tā nemaz nešķiet – bet paņemiet, salīdziniet ar pilnīgi jaunu! Tāpat jāpiesargās, lai no māneklīša nenoplīst kāds gabaliņš un bērniņš neaizrijas. 

 

2. Formas. Populārākās knupīšu formas ir fizioloģiskie, šķeltie un apaļie.

 

3. Pēc iespējas mazāk sastāvdaļu. Visieteicamākie ir knupīši, kas sastāv no pēc iespējas mazāk detaļām, jo knupīši no daudzām detaļām var vieglāk saplīst un radīt aizrīšanās risku. 

 

4. Atbilstība mazuļa vecumam. Māneklīšus ražo trīs izmēros – 0-6 mēneši, 6-18 mēneši, vecākiem par 18 mēnešiem. Atbilstošam izmēram ir nozīme, īpaši, ja runājam par mazuļa komfortu – knupis, kas būs par mazu, kritīs ārā, savukārt, knupis, kas par lielu – var aktivizēt vemšanas refleksu. 

 

5. Pareiza izmēra knupja pamatne. Knupja pamatnei ir jābūt tik lielai, lai mazulis to nevarētu  iebāzt mutē. Tai pašā laikā tā nedrīkst būt pārāk liela – lai neberztu vietu zem deguntiņa. Izeāli, ja pamatnē ir ventilācijas caurumiņi, lai āda ap mutīti neiekaistu.

 

Svarīga piebilde! Neatkarīgi no tā, vai mazulis tiek zīdīts vai ēdināts mākslīgā ceļā, bērnam pēc iemigšanas knupīti vajadzētu izņemt. Ja knupītis visu laiku ir mutē, tas var traucēt pareizai žokļu attīstībai. 

Reklāma
Reklāma

 


Reklāma

PAPILDINI SAVA MAZUĻA UNIKĀLO STILU AR PERSONALIZĒTU MĀNEKLĪTI!

Sagādā mazulim lieliskas atmiņas par brīnišķajiem pirmajiem dzīves gadiem! Seko mums un iegūsti informāciju par jaunumiem un atlaidēm pirmais! Ikviens mazulis ir unikāls un nesalīdzināms. Tagad tāds var būt arī viņa māneklītis, jo tiešsaistē – www.maneklis.lviespējams iegādāties personalizētus mānekļus – ar iegravētu bērna vārdu vai mīļvārdiņu. Tie Jūsu bērniņu gan nomierinās, gan piešķirs mazu „odziņu” bērniņa tēlam. 

www.manekis.lv var sakontaktēt: 

Telefoniski: 29444916

Pa e-pastu: shop@maneklis.lv

Caur mājas lapu: www.maneklis.lv

 

Sekot jaunumiem Facebook: www.facebook.com/maneklis

Sekot jaunumiem Twitter: @maneklisLV

Māneklītis, knupītis.