Izdota unikāla Latvijas bilžu karte "Iedvesmas zeme Latvija"

Klajā nākusi lielformāta (69 x 100 cm) bilžu karte – plakāts, kurā attēloti vairāk nekā 200 Latvijas kultūrvēsturiskie, dabas un atpūtas objekti. Šis izdevums ir unikāls mākslas darbs, līdzīga apjoma Latvijas bilžu karte pēdējo reizi izdota 1938. gadā, ziņo izdevniecība „White Book”.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Kartes mērķis ir rosināt interesi par Latviju un atainot tās vēstures, kultūras, dabas un atpūtas vietu daudzveidību un unikalitāti. Izdevums ir tās veidotāju ļoti personisks un subjektīvs veltījums Latvijai un katram, kurš vēlas to iepazīt. Sākoties aktīvās ceļošanas sezonai, izdevniecība aicina apmeklēt gan kartē ietvertās, gan atklāt arvien jaunas un interesantas vietas.

 

Kartē iekļauti latviešu rakstnieku, mūziķu un citu nozīmīgu vēsturisku personu un sabiedrisko darbinieku memoriālie muzeji, Latvijas pilis un muižas, dabas takas un nacionālie parki, lielākie ezeri un augstākās virsotnes, kā arī atpūtas parki un daudz citu interesantu vietu. Turklāt šī ir viena no pirmajām Latvijas kartēm, kur atainotas atjaunotās Latvijas nozīmīgākās kultūras celtnes – Austrumlatvijas reģionālais daudzfunkcionālais centrs “Latgales vēstniecība GORS” un Latvijas Nacionālās bibliotēkas jaunā ēka. 

 

Bilžu karti iespējams iegādāties „White Book” interneta veikalā www.whitebook.lv/interneta-veikals un grāmatnīcās visā Latvijā. Mākslinieces – Daiga Brinkmane un Zane Neimane, projekta autore – Santa Svaža. 

 

Reklāma
Reklāma

Sekojiet līdzi informācijai mājas lapā www.whitebook.lv un izdevniecības sociālajos tīklos, piedalieties konkursos visas vasaras garumā un laimējiet vērtīgas balvas Latvijas apceļošanai!

 

 

Paldies sadarbības partneriem, pašvaldībām un tūrisma centriem, kas atsaucās uz izdevniecības aicinājumu piedalīties šīs kartes veidošanā.

Izziniet Latviju un ļaujiet tai sevi iedvesmot!