Pašcepta maizīte

Garšīgas, smaržīgas maizītes liec uz galda, lai katrs pats nolauž sev pa gabaliņam.

Pašcepta maizīte. Foto: Imants Ķīkulis

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Pašcepta maizīte. Foto: Imants Ķīkulis

16 maizītes

Gatavošana 30 minūtes, rūgšana 2 stundas, cepšana 20 minūtes

 

Sastāvdaļas:

120 ml piena

30 g cukura

20 g svaiga rauga

3 olas

450 g miltu plus nedaudz darbam ar mīklu

1 tējk. sāls

130 g kausēta sviesta plus viena ēdamkarote formas ieziešanai

Reklāma
Reklāma

 

Gatavošana:

1. Samīci mīklu. Mazliet uzsildi pienu, taču raugies, lai tas nebūtu par karstu. Pievieno cukuru un sadrupinātu raugu. Atsevišķā traukā viegli sakul olas. Miltus kopā ar sāli izsijā uz darba virsmas, vidū izveido bedrīti un lej tur piena un rauga maisījumu un olas. Samīci viendabīgu mīklu. Beigās iemīci 90 g kausētā sviesta. Mīci vēl kādas 5 minūtes, līdz mīklas virsma ir gludena un spīdīga. Savel bumbu, pārsedz ar dvieli un ļauj stundu rūgt. 

2. Sagatavo maizi cepšanai. Sagatavo četrstūru veidni – iezied to ar sviestu un izkaisi ar miltiem. Mīklu izmīci un sagriez 16 vienādos gabaliņos. No katra gabaliņa savel bumbiņu un liec tās glītās rindās sagatavotajā forma. Atkal ļauj stundu uzrūgt. 

3. Cep. Uzkarsē krāsni līdz 190 grādiem. Uzrūgušo maizīti devīgi pārzied ar palikušo kausēto sviestu. Cep aptuveni 20 minūtes. Maizītēm jābūt zeltaini brūnām. Pirms likšanas galdā nedaudz padzesē uz režģa.

 

Recepte no žurnāla Labu Apetīti!

 

Sastāvdaļas