Kuri garšaugi veido klasisko Provansas maisījumu?

Provansas garšaugi lieliski papildina zivju zupas, dārzeņu sautējumus, grilētu gaļu un zivis. 

FOTO: Shutterstock.com

Provansa daudz vairāk nekā citi Francijas novadi „smaržo” pēc spēcīgām ēteriskām eļļām, ko rada šim karstajam, bet tajā pašā laikā skarbajam novadam raksturīgie garšaugi – rozmarīns, lavanda, timiāns. Tieši šie trīs veido Provansas garšaugu maisījuma pamatu. Uzsvars šajā kombinācijā ir uz lavandu, jo tai ir ļoti intensīvs aromāts, taču atkarībā no ēdiena to var papildināt un mazliet kliedēt ar citiem garšaugiem, piemēram, estragonu, raudeni, baziliku vai salviju. Provansas garšaugi lieliski papildina zivju zupas, dārzeņu sautējumus, grilētu gaļu un zivis. 

 

 Padoms no žurnāla 100 labi padomi 2012/janvāris

Reklāma
Reklāma