7 soļi veselīgāka dzīvesveida virzienā

Pirms kāda laika biju uz lekciju, ko vadīja naturopāts Džons Filders no Austrālijas. Džons ir ļoti iedvesmojoša personība, jo savos 82 gados ir gana sprigans, lai dzīvotu pilnvērtīgu dzīvi, vadītu lielu bioloģisko saimniecību un braukātu pa pasauli ar savām lekcijām par veselīgu un dabai pietuvinātu dzīvesveidu. Viņš rosināja arī manī vēlmi veikt 7 izmaiņas savā dzīvē!

FOTO: Mārtiņš Garais, http://garais.lv/

 

Pāris no naturopāta Džona Fildera stāstītajām lietām biju jau dzirdējusi, bet uzzināju arī dažus jaunus vērtīgus padomus, ko sāku izmantot savā dzīvē. Viņš dzīvo pēc dabai pietuvinātiem likumiem, un ar šo dzīvesveidu māca ārstēt dažādu slimību cēloņus, nevis cīnīties ar sekām.

 

Viss sākas ar domāšanas maiņu. Viena no Džona Fildera mācībām ir uzņemties atbildību par sevi, savu dzīvu un pārstāt vainot citus. Šajā sakarā tika izstāstīts brīnišķīgs piemērs. Viņš paņēma rokās pildspalvu un lika to uz galda, bet tā nokrita zemē. Tipiska reakcija ir vainot pildspalvu, ka tā ir stulba, pati krīt zemē utt. Bet patiesībā vainīgs ir cilvēks un veids kā viņš to pildspalvu lika. 

Tāpat Džons atgādina, ka mums katram ir dota izvēle dzīvot savu dzīti tākā vēlamies - būt priecīgiem vai bēdīgiem. 

 

 Apēst plastmasas maisiņu ir mazāk kaitīgi kā lietot uzturā margarīnu :)

 

Galvenās atslēgas no slimībām brīvai dzīvei ir veselīgs, sabalansēts uzturs, fiziskās aktivitātes, saule un svaigs gaiss, pozitīvas domas. Izklausās vienkārši. Vai ne? Tomēr, lai tas strādātu ir jāievēro visi šie punkti. Manuprāt, mūsdienu dzīves ritmā visgrūtāk ir ar veselīga uztura ēšanu. Džons uzskata, ka pa īstam veselīgi dārzeņi ir tikai paša dārzā audzētie. Viņš ir svaigēdājs, kas arī gaļu un olas ēd svaigu - jēlu. Tas priekš manis tas būtu nereāli... Tomēr ir lietas, ko es varu mainīt savos ikdienas paradumos, lai kļūtu mazliet veselīgāka.

 

Reklāma
Reklāma

Mani 7 soļi  veselīgāka dzīvesveida virzienā:

1. Margarīnu nomainīju pret sviestu. Džons uzskata, ka apēst plastmasas maisiņu ir mazāk kaitīgi kā lietot margarīnu :)

2. Cepamo eļļu nomainīju pret olīveļlu, kas ir daudz veselīgāka un vērtīgajām vielām bagātāka.

3. Pārstāju lietot cukuru pie tējas. Jāatzīst, ka viegli nebija. Pagāja apmēram 2 nedēļas, kamēr es pieradu pie šīm pārmaiņām.

4. Ievērojami samazināju sāls un balto miltu lietošanu savā ikdienas uzturā.

5. Kafiju lietoju ļoti reti, bet toties man garšo kakao un kapučīno. Šie prieki nu ir atstāti tikai īpašām reizēm. 

6. Cenšos domāt pozitīvi, priecāties par ikdienas sīkumiem, uzņemties atbildību par savu dzīvi un darbiem.

7. Regulāri dodos garās pastaigās un rītus sāku ar zumbu. Šeit ir brīnišķīgs video, kura pavadībā to darīt mājas apstākļos.

 

Komentāros aicinu dalīties ar saviem veselīgās dzīves paradumiem! 

Autore: Baiba Vilnīte