Dabas muzejā orhideju un tilandsiju izstāde

Līdz 28.aprīlim Latvijas Dabas muzejā izstādē, kas tapusi sadarbībā ar Latvijas Orhideju un eksotisko augu draugu asociāciju, būs apskatāmas gan krāšņās un daudzveidīgās orhidejas, gan arī neparastās tilandsijas.

Dažas orhidejas līdz ziedēšanai aug pat 20 gadus. Muzeja publicitātes foto.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Dažas orhidejas līdz ziedēšanai aug pat 20 gadus. Muzeja publicitātes foto.

 

 

Orhidejas ir vienas no visaugstāk attīstītajām un daudzveidīgākajām ziedaugu grupām, to forma, krāsa un smarža nereti pārsteidz pat pieredzējušus audzētājus. Orhidejām ir ilgs attīstības cikls, dažas retākās no tām līdz ziedēšanai aug pat 20 gadus. Pasaulē ir aptuveni 35 000 šo krāšņo ziedu sugu, no kurām Latvijā savvaļā sastopamas 32, lielākā daļa no tām ir aizsargājamas, portālu mammamuntetiem.lv informēja muzejā.

 

Izstādē Dabas muzejā apmeklētājiem būs iespēja aplūkot plašu tropisko orhideju un to hibrīdu daudzveidību, tāpat pirmo reizi būs izstādīta arī liela neparasto tilandsiju kolekcija. Visi aplūkojamie augi ir no Latvijas orhideju un tilandsiju audzētāju privātajām kolekcijām, to šarmu izcels praktiskie Raunas Lauktehnikas metāla dekoratīvie izstrādājumi mājai un dārzam. 

 

tilandsija

Dabas muzejā pirmo reizi varēs aplūkot lielu tilandsiju kolekciju. Publicitātes foto.

 

Šogad izstādē piedalīsies pasaulē pazīstamais Peru orhideju pētnieks un entuziasts, audzētavas "Peruflora" pārstāvis Manolo Victor Arias, un Egidiuss Pranaitis no Lietuvas. Izstādes laikā interesenti varēs saņemt speciālistu padomus par eksotisko augu kopšanu un audzēšanu mājas apstākļos, tāpat arī no plašā piedāvājuma klāsta varēs iegādāties orhidejas, tilandsijas, dažādus substrātus to stādīšanai un daudz ko citu. Savs tirdzniecības stends būs arī profesionālo augu kopšanas līdzekļu ražotājam "Orchid Care" no Lietuvas.

 

Apmeklētājus aicinām apmeklēt izglītojošos pasākumus izstādes laikā:

Reklāma
Reklāma

Piektdien, 26.aprīlī plkst.13 lekcija "Tillandsiju ģints"’, vadīs Lolita Afanasjeva.

Sestdien, 27.aprīlī plkst.17.15 lekcija "Peru endēmiskās orhidejas, to augšanas apstākļi dabiskajos izplatības areālos", vadīs Manolo Victor Arias.

Svētdien, 28.aprīlī plkst.12 meistarklase orhideju stādīšanā uz bloka un sfagnu sūnu uzkalniņiem un augu pārstādīšana.

Svētdien, 28.aprīlī plkst.14 lekcija "Cattleya ģints orhidejas - LOEADA gada augs 2013", vadīs Antra Krauze.

 

Izstādes atklāšana notiks 24.aprīlī plkst.12 muzeja 2.stāva izstāžu zālē.

Laipni aicināti Latvijas Dabas muzejā – Rīgā, K. Barona ielā 4!

 

Izstādes darba laiks:

T. - no plkst.10 - 17

C. - no plkst.10 - 19

P., S., Sv. - no plkst.10 - 17