Palīgā! Milzu apetīte, barojot bērnu ar krūti

Nu jau 6 mēnešus esmu māmiņa, kura baro mazuli ar krūti. Saka, ka labi mazulim veselībai un mammas figūrai, jo bērniņš noēdot liekos tauciņus, kas uzrājušies grūtniecības laikā un pēc tās. Bet man formas ne tikai pieaug, bet arī pēdējā laikā apetīte un līdz ar to pašas apjomi. Esmu arī plānojusi pēc 6 mēnešiem mazuli pamazām atradināt no krūts. Un mana problēma ir tā, ko lai daru ar savu ēstgribu? Vai ir iemesls uztraukumam par to, ja barošu bērnu mazāk vai nepalikšu vēl lielāka?

Palīgā! Milzu apetīte, barojot bērnu ar krūti

FOTO: Shutterstock.com

Atbild uztura speciāliste Ksenija Andrijanova:

"Krūts piena sintēze patērē veselas 500 kcal dienā, tāpēc barojošās māmiņas bieži vien strauji samazina svaru, kas uzņemts grūtniecības laikā. Acīmredzot, enerģija, ko Jūs uzņemat ar uzturu, tomēr ir pārmērīgi liela. Ja no krūts barošanas atradina lēnām un ēd sabalansēti, nav riska pieņemties svarā vēl vairāk. Šajā periodā nepieciešams rīkoties šādi: ēst uz individuāli noteiktu kilokaloriju daudzumu (tam man nepieciešams zināt vecumu, garumu, svaru) + uzsākt REGULĀRĀS fiziskās nodarbības (īpaši ieteicama ir skriešana vai skrejceliņš, velobraukšana vai velotrenažieris, treniņš uz eliptiska trenažiera, peldēšana, aerobika) + izskaust neveselīgus uztura ieradumus (nenašķoties starp ēdienreizēm, samazināt saldumu patēriņu). Jāēd regulāri, mazām porcijām. 

 Bez žēlastības no savas ēdienkartes var izmest saldumus, konditorejas izstrādājumus, paku sulas, saldinātus dzērienus, konservus, „fast food”, pārmērīgi sālītus produktus.

Reklāma
Reklāma

Uzturā jāiekļauj liesā gaļa (vistas fileja, tītara fileja), piena produkti ar minimāli pieejamo tauku daudzumu (0.5%), daudz svaigu dārzeņu, dažus augļus, graudaugus un rupjmaizi, olīveļļa, zivis. Bez žēlastības no savas ēdienkartes var izmest saldumus, konditorejas izstrādājumus, paku sulas, saldinātus dzērienus, konservus, „fast food”, pārmērīgi sālītus produktus. Ļoti svarīgi ir ēst regulāri – regulāra ēšana mazām porcijām novērš bada lēkmes. Starp ēdienreizēm jādzer ūdens. Kefīriem vai skābpiena dzērieniem, ko lietojiet uzturā, var pielikt klāt 1 tējk pārtikas kliju – tas veicina ilgāku sāta sajūtu. Vairāk padomu varat saņemt, atnākot uz individuālu konsultāciju."

Saistītie raksti