Ābolu un dzērveņu pīrāgs. Īpaši piemērots aukstajai sestdienai un svētdienai!

Ceļam galdā īsti ziemīgu pīrāgu - ar lielisko ābolu un dzērveņu kombināciju! 

FOTO: Mammamuntetiem.lv

4 porcijas

Nepieciešams:

• Kārtainā mīkla - 100 g

• Āboli - 400 g

• Lielogu dzērvenes - 80 g

• Medus - 2 ēdamk.

• Kanēlis - 1 ēdamk.

• Pūdercukurs - 2 ēdamk.

• Ūdens - 1 l

• Laims - 1 gab 

• Brūnais cukurs - 1 ēdamk.

 

Pagatavošanas laiks: 50 min

 

Pagatavošana: 

1. Nomizo ābolus, izgriez serdes, sagriez tos nelielās šķēlēs.

Reklāma
Reklāma

2. Liec ābolu šķēles ūdenī kopā ar laima sulu un brūno cukuru.

3. Vāri uz lēnas uguns aptuveni 3-5 minūtes, tikai nepārvāri, lai āboli neizjūk. 

4. Ietaukotā taisnstūra formā ieklāj kārtaino mīklu.

5. Sakarsē cepeškrāsni līdz 190 grādiem.

6. Uz kārtainās mīklas liec dzērvenes un pārkaisi ar kanēli.

7. Pārlej ar medu un kārto ābolus.

8. Cep 15 minūtes.

9. Izņem no cepeškrāsns un pārkaisi ar pūdercukuru.

10. Liec atpakaļ krāsnī apbrūnināties vēl 10 minūtes.

11. Ļauj kūkai nedaudz atdzist, izņem no formas un sagriez.

 

Ābolu kūku vari pasniegt kopā ar saldējumu un svaigām piparmētru lapiņām.

 

Atceries – neizlej ūdeni, kurā vārīji ābolus, tas kopā ar dzērvenēm lieliski garšos kā siltais dzēriens pie kūkas.

 

Recepti piedāvā: Rimi veselīgas ēšanas kustības Aikāgaršo šefpavārs Normunds Baranovskis

 

Sastāvdaļas