Dziesminieces Inese Vanaga un Inga Karpiča aicina uz koncertu "Visapkārt saule tek"

Piektdien, 15.februārī plkst.19 uz koncertu "Visapkārt saule tek" aicina dziesminieces Inese Vanaga un Inga Karpiča. Koncerts notiks Barikāžu muzejā, Vecrīgā, Krāmu ielā 3.

Koncerta afiša.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Koncerta afiša.

 

Dziesminieces kopā ar saviem draugiem Artūru Gailīti (ģitāra), Elviju Silaunieku (ģitāra), Kārli Jirgenu (kokles, dūdas, stabule) un Reini Grantu (perkusijas) izpildīs dziesmas ar pašradītām melodijām un tautasdziesmu vārdiem.

Dziesminiece Inese stāsta: "Mūzikā esam satikušies, lai kopā radītu, muzicētu, atskaņotu ārpasaulē to, kas mūsos katrā dzied un skan. Mūsu pamattēma ir latviskais, mūsu senču atstātais, katrā Latvijas dabas stūrītī un latviešu dvēselēs mītošais seno dainu gars. Caur dziesmām, ko dziedu, es varu atspoguļot kaut daļiņu no milzīgā Visuma dailes, harmonijas, spēka, mīlestības, kas mums tiek dāvāts ik dienu un mirkli. Dziesma, tās melodija, vārdi, noskaņa - tā ir mana sirds un dvēsele. Kad dziedu, sirds runā."

 

Inga: "Šķiet, ka dziedu, kopš dzīvoju. Mūzika un dziesma vienmēr bijuši blakus. Mūzika ir mana pirmā valoda, caur kuru varu sevi izstāstīt. Dziedu, lai atvērtu sirdis, iedegtu tajās siltumu un gaismu, kas mūsos visos jau ir, tik atcerēties un sajust! Mūzika ir debesu valoda, tik jāiemācās to sadzirdēt.”

 

Reklāma
Reklāma

Reinis: "Mūzikā mani saista skaņas vibrācijas un iespēja mūziku izspēlēt ar savu ķermeni, caur to izjūtot visu apkārtējo un visu, kas notiek manī, kopīgi veidojot mieru un harmoniju gan sevī, gan ap sevi."

 

Artūrs: "Man šķiet, ka piepildīts klusums ir vispatiesākā skaņa, pēc tam nāk mūzika, tiešumā un saskarsmes dziļumā, un tikai tad runāti vārdi. Kamēr neesmu izaudzis līdz ar klātbūtni piepildītam klusumam, mācos saprasties caur ģitāras stīgām - tiešu vibrāciju, kurā tulkotājs prāts nestāv starp mani un tevi pa vidu."

 

Šo noskaņu koncertu rīko mūziķi sadarbībā ar Barikāžu muzeju, informatīvi atbalsta Austras biedrība. Ieejas maksa - Ls 2.