Vīrieša viedoklis: Kas apdraud mīlestību un kā ieraudzīt šos traucēkļus

"Pirms saprast, kas var mīlestību apdraudēt, būtu labi saprast, kas tā vispār ir un vai tāda pastāv jūsu attiecībās! Savos 28 gados esmu piedzīvojis dažādus emociju uzplaiksnījumus, ko esmu definējis kā mīlestību, bet patiesībā tā bija tikai kaisle vai arī rūpju un uzmanības pieņemšana," pieaugušo portālam mammamuntetiem.lv savu viedokli atklāj lasītājs Uldis Saulkalns.

Liels ienaidnieks mīlestībai ir arī mūsu pašu raksturs un uzvedība.

FOTO: Shutterstock.com

Liels ienaidnieks mīlestībai ir arī mūsu pašu raksturs un uzvedība.

 

Visbiežāk cilvēki maldīgi mīlestību saskata pēc attiecību izbeigšanas, it sevišķi, pārtraucot un šķirot laulību, jo tad cilvēks ir it kā izsists no tās komforta zonas, kurā viņš bijis un gribas ātrāk atpakaļ kādu, kas samīļo, pasaka, ka gaida mājās, kādu, kas uzdāvina kādu nieku vai negaidot pārsteidz ar zvanu vai sms. 

 

Attiecību pamats – ilgas un izmisums

Kā kristietis es saprotu, ka attiecības visbiežāk izjauc tieši to pamatakmens. Ļoti bieži modernajā pasaulē attiecību un mīlestības pamatā ir kaisle, sekss, izmisums, ilgas, un cerības pēc kāda. Aizvien biežāk gadās dzirdēt, ka meitenes saka: “Man līdz tam un tam vecumam ir jābūt precētai”. Tad nu viņas "iemīlas" un apprecas, bet paiet laiks un tiek pamanīts, ka attiecībās kaut kā nav vai viņas vienkārši satiek to cilvēku, kuru bija šajā pasaulē jāsagaida.  

Meitenes saka: “Man līdz tam un tam vecumam ir jābūt precētai”. Tad nu viņas "iemīlas" un apprecas, bet paiet laiks un tiek pamanīts, ka attiecībās kaut kā nav.

 

Tātad pirmais, kas apdraud mīlestību, esat jūs paši! Nesasteidziet jaunu attiecību veidošanu – nogaidiet, līdz norimstas viss jūsos pēc iepriekšējām attiecībām, izanalizējiet tās, saprotiet, kas ir tās lietas, kuras no jūsu puses traucē šīm attiecībām, un mēģiniet šīs lietas mainīt sevī, ja vien tās var traucēt arī nākamajām attiecībām. Savukārt, veidojot jaunas attiecības - vispirms labi iepazīstiet cilvēku - gan draugu un ģimenes lokā, gan divu vientulībā. 

 

Ja jūs esat pietiekami iepazinis savu izvēlēto cilvēku un savu kopējo interešu, rakstura iezīmju, emociju un citu faktoru dēļ varat pateikt, ka esat šo cilvēku iemīlējis, tad varat jau domāt par reāliem ārējiem un iekšējiem šķēršļiem, kas šīs attiecības var izjaukt.

 

Kas kārdina vīrus/sievas

Starp ārējiem faktoriem vienmēr būs pasaulīgie kārdinājumi - alkohols, azartspēles, narkotikas un viegli iegūstamas sievietes vai vīrieši. Kārdinājumi nekad netrūks, tāpēc vienmēr ir vērts savam mīļotajam cilvēkam izrādīt pēc iespējas vairāk uzmanību un rūpes, lai viņš nesajūt vientulību. Šie kārdinājumi savukārt ir pakārtoti citām lietām, kas norisinās cilvēkā, piem., ja cilvēks nejutīsies novērtēts darbā un sabiedrībā, tad var viegli pievērsties dzeršanai vai narkotikām. Ja cilvēkam būs liels spiediens no ģimenes vai viņa paša, bet viņš nespēs sasniegt šo mērķi, tad var pievērsties azartspēlēm, cerot, ka tās atrisinās finansiālās problēmas. Ja laulātā partnere vai partneris laika gaitā nejutīs vairs iekāri pret savu otro pusīti un intīmās attiecības no 2x dienā kļus par 2x nedēļā vai mēnesī - visdrīzāk partneris, kurš nesaņems šo baudu pietiekoši, meklēs to citur. Mēs varam runāt par morāli vai labi audzinātiem cilvēkiem, bet ir jāsaprot, ka pie labām lietām un komforta mēs pierodam ātri - un mīlestība ir tas stāvoklis, kad komforts tiek partnerim dots augstākajā līmenī.

Kārdinājumi nekad netrūks, tāpēc vienmēr ir vērts savam mīļotajam cilvēkam izrādīt pēc iespējas vairāk uzmanību un rūpes, lai viņš nesajūt vientulību.

 

Mīlestības ienaidnieki

Liels ienaidnieks mīlestībai ir arī mūsu pašu raksturs un uzvedība. To es ļoti spilgti pats pamanīju pēc savas pirmās laulības izjukšanas. Egoisms, greizsirdība, strīdēšanās, neieklausīšanās, vienaldzība un pats spēcīgākais no šiem būs necieņa un negodāšana.

Reklāma
Reklāma

 

Apkārt var redzēt daudzas attiecības, kurās pārītis staigā rozā brillēm, bet šīs attiecības ir pilnas ar necieņu un tajās noteikti nav mīlestībai vietas uz ilgi laiku. Kā izpaužas necieņa? Tā izpaužas ar strīdēšanos, kliegšanu, "palikšanu zem tupeles" jeb brīvības laupīšanu, ar netiešu pazemošanu, parādot pārākumu par partneri. Ja vēlies uzzināt vai arī tavās attiecībās ar mīļoti cilvēku, vecākiem vai priekšnieku darbā nav ieviesusies necieņa, iesaku noskatīties šo video  ( ) . Video gan ir tapis baptistu draudzē, bet tajā netiks runāts par grēksūdzēm vai citām lietām, kas traucētu nekristiešiem sadzirdēt kā necieņa sevi apliecina pasaulē.

 

Prombūtne attiecības nestiprina!

Tāpat liels pārbaudījums attiecībām un mīlestībai ir atsevišķi pavadītais laiks. Un, ja kāds saka, ka īstu mīlestību būšana prom tikai norūda, tad es teikšu, ka pārāk liela un ilga nošķirtība no sava mīļotā mīlestību noindēs un tā iznīks un vairs nenesīs augļus. Protams, ir komandējumi un ir profesijas, kurās cilvēkam ir daudz laika jāpavada ārpus mājām, bet tad ir jāsaprot, ka izvēli starp profesiju un ģimeni varat izdarīt tikai jūs paši. Jūs nevarēsiet būt veiksmīgs jūrnieks, kurš no 10 gadiem 1 gadu pavada uz sauszemes un tajā pat laikā lielisks tēvs un vīrs, kuram ar sievu būs skaista mīlestība.

Ja kāds saka, ka īstu mīlestību būšana prom tikai norūda, tad es teikšu, ka pārāk liela un ilga nošķirtība no sava mīļotā mīlestību noindēs un tā iznīks un vairs nenesīs augļus. 

Kas stiprina mīlestību

Viena lieta, ko iemācījos no sava paziņas un ko varu ieteikt arī jums! Ir ļoti veselīgi dot savam partnerim brīvu dienu, it sevišķi, ja jums ir bērni, jo tie, kuri ir jau laimīgi vecāki, diez vai noliegs, ka viņi nogurs reizēm tā, ka vakarā vienkārši iekrīt gultā, pat lāgā neparunājot ar savu mīļoto. Ja jums ir bērni, pavadiet mēnesī arī pāris dienas tikai divatā - sarunājiet auklīti, mammu vai kādu draudzeni. Kāds randiņš (kino, teātris, dejošana, boulings vai jebkas cits, kas jums patīk), samīļošana, miers, sarunas divatā tas ir neatsverami, lai mīlestību varētu nosaukt par laimīgu ilgtermiņā.

 

Sarunas divatā! Bez ieklausīšanās, saprašanas, iejušanās partnera ādā noteikti neiztikt, ja vēlaties veiksmīgi iet garām visiem mīlestības šķēršļiem! Un nepārmetiet savam partnerim kādas sadzīviskas situācijas - drīzāk izanalizējiet tās un palīdziet no tādām turpmāk izvairīties.

 

Viss ir ļoti vienkārši un, iespējams, daudzi no jums šajā rakstā neatrada neko jaunu priekš sevis, bet varu teikt, ka vienkāršība ir pasaules alga. Reizēm vienkāršās lietas ir ievērot visgrūtāk, jo mums šķiet pašsaprotami, ka ar tām jau tiksim galā, bet tiklīdz sākam kļūt nevērīgi - viss var saiet šķērsām.

 

Un, daloties savā pieredzē, varu atklāt, ka esmu savām attiecībām par pamatu izvēlējies Dievu - viņš ir mans stūrakmens. Caur Bībeli viņš mums māca visas gudrības, kuru ievērošana palīdz baudīt ilgu mūžu un laulību, bet ikdienā pie problēmām mums vienmēr ir uz ko paļauties, pat ja neviena cita vairs blakus nav.