Pieauguša vīrieša un maza zēna pareizas mazgāšanās instrukcija

Ķermeņa higiēna ir svarīga gan no medicīniskā, gan sociālā aspekta. Nereti sievietes sūdzas par saviem vīriem, draugiem, mīļākajiem, darba kolēģiem par to, ka viņi vai nu nemazgājas pārāk bieži, vai arī neprot to darīt. Par to, kāda ir pareiza higiēna vīrišķajam dzimumam, mammamuntetiem.lv stāsta Rīgas Austrumu klīniskās universitātes Uroloģiskās klīnikas urologs Linards Rēdmanis.

Ķermeņa higiēna ir svarīga gan no medicīniskā, gan sociālā aspekta.

FOTO: Shutterstock.com

Ķermeņa higiēna ir svarīga gan no medicīniskā, gan sociālā aspekta.

Reizi dienā silts ūdens un maigs mazgāšanas līdzeklis

L. Rēdmanis atzīst, ka viens var nemazgāties trīs dienas un jutīsies labi, bet citam jau pēc vienas dienas var būt dermatīts. Vispārīgie ieteikumi – vīrietim jāmazgājas vismaz vienreiz dienā ar siltu ūdeni un neagresīvu mazgāšanās līdzekli – dušas želeju vai intīmās higiēnas kopšanas līdzekli. Tiesa, šim līdzeklim vajadzētu būt tādam, kas nenogalina pilnīgi visas baktērijas. Pēc dzimumorgānu apmazgāšanas, jānosusinās.

 

Mazgājoties jāatbīda priekšādiņa

Pieaugušam vīrietim priekšādiņai jābūt atbīdāmai, mazgājoties tā jāatvelk. Stingru rekomendāciju nav, bet ieteikums – pēc sešu gadu vecuma tai būtu jābūt atbīdāmai. Ja tā ir pašaura, tomēr vajadzētu mēģināt atbīdīt, taču ne vardarbīgi. Ja tomēr tas neizdodas, tad būtu jādodas pie urologa, pretējā gadījumā, ja tā nav atbīdāma, var rasties ādas iekaisumi. 

 

Reklāma
Reklāma

Zīdainim ir daudz vienkāršāk - ja autiņbiksītes ir pilnas, tad tās vienkārši jānomaina, un dibens ir jānomazgā. 

 

Par priekšādiņas atvilkšanu un mazgāšanu nezina ļoti daudzi. Paretam arī pie urologa redz – atnāk vīrietis un, apskatot viņa dzimumorgānus, var redzēt brīnumus, atzīst urologs.

Saistītie raksti