Karstais olu punšs

Anglijā, Zviedrijā, Vācijā un citur īstā gada nogales svētku izjūta atnāk ar pirmo karstā punša glāzi. 

Olu un krējuma punši tā arī jābauda – pavisam karsti, jo tie ātri vien noslāņojas.

FOTO: Shutterstock.com

Olu un krējuma punši tā arī jābauda – pavisam karsti, jo tie ātri vien noslāņojas.

Sastāvdaļas: 
6 personām

Gatavošana 15 minūtes

  • 6 olas
  • 1/2 l sausā baltvīna
  • 1/2 l ūdens
  • 260 ml ruma vai degvīna
  • 250 g cukura
  • 2 citronu sula
  • rīvēts muskatrieksts

 

Pagatavošana:

Olas un citronu sulu saputo, pievieno cukuru, vīnu, ūdeni un rumu un uz mazas uguns, nepārtraukti putojot, uzkarsē, bet neuzvāri. Lej karstumizturīgās glāzēs, pārkaisi ar rīvētu muskatriekstu un nekavējoties pasniedz.

Reklāma
Reklāma

 

PADOMS:

  • Galvenais, kas jāievēro olu punšos, ir maksimālā pieļaujamā karsēšanas temperatūra.
  • Punšs ir jāsakarsē, taču nekādā ziņā to nedrīkst uzvārīt - tad dzēriens būs baudāms, taču izskatīsies diezgan bēdīgi.
  • Jāatceras, ka dzēriens ir karsts, tāpēc jālej karstumizturīgās glāzēs vai īpašajos punša traukos.
  • Olu un krējuma punši tā arī jābauda – pavisam karsti, jo tie ātri vien noslāņojas.

 

Recepte: žurnāls 100 labi padomi 2010/12