15. novembrī Kalnciema kvartālā stāstu vakars par klimata pārmaiņām!

15.novembrī plkst. 19:00 Kalnciema kvartālā notiks pasākums "No Latvijas līdz Mongolijai un atpakaļ", kurā par vides un klimata pārmaiņām Latvijā un Mongolijā stāstīs Madara Peipiņa un Līga Rudzīte.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Vai klimata pārmaiņas ir tikai avīžu virsrakstos, vai arī klātesoša realitāte, kas arvien vairāk skar katru no mums? Par klimata un vides pārmaiņām Mongolijā un Latvijā stāstīs Līga Rudzīte un Madara Peipiņa, kā arī biedrības „homo ecos:” un fotogrāfa Dāvja Drazdovska kopīgi veidotā izstāde [cilvēks:daba].

Līga Rudzīte ir Rīgas Stradiņa universitātes Sociālās antropoloģijas programmas maģistrantūras studente. Lauka darbu maģistra darba ietvaros Līga vairākus mēnešus pavadīja Mongolijā, pētot ārvalstu attīstības sadarbības stratēģiju un programmu ieviešanas procesus Mongolijas lauku teritorijās. Sava stāstījuma tematiku Līga ieskicē šādi: "Mongolija ir vieta, kur pārmaiņas šobrīd notiek acīmredzami un visu laiku - tā ir straujāk augošā ekonomika pasaulē, un paredzēts, ka tā tāda būs vēl nākamās desmitgades. Paralēli redzamajām pārmaiņām veikalu plauktos un skatlogos, cilvēku mājokļos un dzīvesveidu izvēlēs, notiek arī redzamas pārmaiņas apkārtējā vidē - izsīkst upes, pārtuksnešojas ganības, samazinās apdzīvojamās teritorijas. Pārmaiņas ir krasas, un tās ietekmē cilvēku dzīves katru dienu. Kā un vai ir iespējams sadzīvot gan ar pārmaiņām ekonomikā un tautsaimniecībā, gan apkārtējā vidē, un vai ļoti aktuālā disksija par šīm tēmām Mongolijā ir iespējama arī šeit Latvijā?"

Madara Peipiņa ir biedrības "homo ecos:" klimata programmas vadītāja. Īstenojot ar klimatu saistījus projektus Latvijā, Madara ir bieži saskārusies ar jautājumu par to, kā tad īsti klimata pārmaiņas izpaužas šajos platuma grādos, un vai vispār kaut ko ir iespējams darīt, lai tās samazinātu un tām pielāgotos? Madaras stāstījums fokusēsies uz Latvijā redzamajām un jūtamajām klimata pārmaiņu sekām šobrīd, kā arī ieskicēs zinātnieku un pētnieku prognozes tuvākajām desmitgadēm.

Ieeja pasākumā bez maksas.

Pasākumu organizē biedrība "homo ecos:" sadarbībā ar biedrību "Pēdu stāsti". Stāstu vakaru atbalsta Kalnciema kvartāls, ES programma "Jaunatne darbībā" un "Fine Art Print".

Reklāma
Reklāma