Banānu un kuskusa putriņa mazulim

1 porcijai no 7 mēnešu vecuma 

Pēcpusdienas putriņa. Foto: grāmata Zīdaiņu uzturs

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Pēcpusdienas putriņa. Foto: grāmata Zīdaiņu uzturs

Gatavošana: 10 min 230 kcal, 4 g olbaltumvielu, 7 g tauku, 38 g ogļhidrātu

 

Sastāvdaļas:

20 g ātri vārāmā kuskusa,

100 g nomizotu banānu,

3 ēdamk. apelsīnu sulas,

1 tējk. sviesta (8 g)

 

Gatavošana:

Reklāma
Reklāma

1. Mazā katliņā uzkarsē 90 ml ūdens. Tiklīdz tas uzvārās, iemaisa kuskusu. Pagaida, līdz uzmet pāris burbuļu, tad noņem no uguns. Atstāj 3 minūtes uzbriest.

2. Banānu sagriež mazos gabaliņos un kopā ar apelsīnu sulu un sviestu iemaisa kuskusā. Putriņu rūpīgi sablenderē.

PADOMS: JA NEPANES APELSĪNU SULU Dažiem zīdaiņiem no citrusaugļu sulas iekaist dibentiņš. Tādā gadījumā gatavojiet putriņu no ābolu sulas.

 

Recepte no Zvaigzne ABC izdotās Dagmāras fon Krammas grāmatas Zidaiņu uzturs

 

Sastāvdaļas