Kam piestāv ķirbju sēklas?

 22. oktobris 2012 20:00 Padoms  skatījumi: 3108

ĶIrbju sēklas ir ļoooti veselīgas - nemet tās ārā, bet izkaltē. ĶIrbju sēklās esošās vielas stiprina kaulus, zobus, matus un nagus. Jāatzīmē, ka visvērtīgākās ir kailsēklu ķirbju sēklas - tās, kas ķirbī ir bez čaumaliņām.



Foto: mammamuntetiem.lv

Sēkliņas ļoti labi iederas arī svaigos salātos kopā ar tvaicētu vistas fileju un balzametiķa mērci.


 

- Ķirbju sēklas visbiežāk izmanto, gatavojot ķirbju krēmzupu ar ķirbj sēklu eļļu un avotu kresēm.

- Sēkliņas ļoti labi iederas arī svaigos salātos kopā ar tvaicētu vistas fileju un balzametiķa mērci.

- Sēkliņas var pievienot mīklai, cepot maizi vai cepumus.

- Sagrauzdētas un samaltas ķirbju sēklas lieliski papildina sviesta garšu.

- Īstiem gardēžiem un neparastāku ēdienu un produktu salikumu cienītājiem garšos, ja ķirbju sēkliņas pārkaisīs salātiem, kas gatavoti no ceptām bietēm, svaigā kazas siera, izturēta balzametiķa un sinepju lapām.

 

IZLASI ARĪ:

- Kā izmantot veselīgo ķirbi

- Lielākā oga pasaulē - ķirbis

 

AvotsDienas Ēdieni



0 Pievienot komentāru

Lasi vēl

Kategorijas

Aktuāli

Jaunākais portālāLasīt vairāk

Jaunākie rakstiLasīt vairāk