Kā gatavot moka express

Gatavošana soli pa solim. Nepieciešama moka express kanniņa

Lofbergs publicitātes foto

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Lofbergs publicitātes foto

1. Apakšējā tvertnē līdz atzīmei lej ūdeni. Kanniņas sānos ir drošības ventilis —ja gadījumā ūdens netiks cauri kafijai (pārāk sablīvēta, pārāk smalki samalta un tamlīdzīgi, bet tas gadās reti!), apakšējā tvertnē radīsies ļoti liels spie¬diens, un ventilis nodrošina, lai kanniņa varētu «nolaist tvaiku».

2. Tad nelielajā sietiņā ber kafiju — nevajag to pieblīvēt, bet vienkārši piebērt pilnu, mazliet ar karotīti pielīdzinot.

3. Sietiņu ar kafiju ievieto virs kanniņas ar ūdeni. Augšējo kanniņas daļu uzskrūvē virsū. Tai ir gumijas blīve, kas noslēdz savienojumu un nodrošina, ka ūdens vāroties netiks garām. Arī augšējai daļai ir sietiņš, kas neļauj kafijas biezumiem nonākt gatavajā kafijā. Ūdens uzvārās, tvaika kļūst arvien vairāk, un tas spiež ūdeni augšup. Ūdens pa caurulīti plūst cauri kafijai un otram sietiņam, nonākot augšējā tvertnītē jau kā kafijas dzēriens. To visu pavada omulīga burbuļošana un pa snīpīti izplūstošs tvaiks — kolīdz tas beidzas, kafija ir gatava. Kamēr kanniņa nav noņemta no plīts, nevajag virināt vāku, jo tvaiks var būt pārāk karsts.

Pēc lietošanas kanniņu vajag izmazgāt un noteikti izslaucīt, citādi pārklājums nolobīsies. Tas var neizskatīties labi, taču kafijas kvalitāti neietekmē.

 

 

Reklāma
Reklāma

Konsultē kafijas eksperts barista Andris Petkēvičs

Avots: Dienas Ēdieni

 

Sastāvdaļas