Dzērvenes ar kadiķogām

Dzērveņu un kadiķogu uzlējums ar ķimenēm labi garšos gan atsevišķi, gan kā piedeva ēdieniem, piemēram, mērcēm. Vislabāk to baudīt atdzesētu

Foto: Dienas ēdieni

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Foto: Dienas ēdieni

Interesants uzlējums — gan kadiķogas, gan ķimenes dzērienam piešķir savdabīgu garšu un aromātu, tāpēc to var izmantot ēdienu gatavošanā, piemēram, pievienot kādai mērcei. Var lietot arī kā aperitīvu - vislabāk garšos atdzesēts saldētavā.

 

Sastāvdaļas:

• 500 g dzērveņu

• 6-7 kadiķogas

• pustējkarote ķimeņu

• 125 ml ūdens

• 200 g karameļu cukura (gabaliņos)

• 0,5 degvīna

 

Reklāma
Reklāma

Pagatavošana:

1. Dzērvenes ieber bļodā un mazliet saspaida ar koka piestiņu

2. Kadiķogas un ķimepes sagrūž akmens piestiņā

3. Nedaudz saspaidītās dzērvenes ieber emaljētā katliņā, samaisa ar garšvielām un pievieno ūdeni. Visu uzkarsē, bet neuzvāra!

4. Uzkarsētās ogas lej burkā atdzesē, pievieno karameļu cukuru un pārlej ar degvīnu. Tur istabas temperatūrā vismaz sešas nedēļas, tad filtrē un pilda pudelēs.

 

Recepte: Dienas Ēdieni

 

Sastāvdaļas