Elzasas ābolu pīrāgs

Pirms pasniegšanas pārkaisi ar pūdercukuru

Foto: žurnāls Labu Apetīti

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Foto: žurnāls Labu Apetīti

 6-8 personām

Gatavošana 1 stunda

 

Sastāvdaļas:

250 g miltu

125 g auksta sviesta

25 g cukura

šķipsna sāls

50 ml auksta ūdens

Pildījumam:

1 kg ābolu

25 g cukura

Krēmam:

Reklāma
Reklāma

3 olas

75 g cukura

100 ml salda krējuma

pūdercukurs pārkaisīšanai

 

Gatavošana: 

1. Gatavo mīklu. Miltos iekapā sviestu, iemaisi cukuru un sāli. Kad miltu un sviesta maisījums atgādina maizes drupatas, pielej ūdeni un samīci viendabīgu. Mīklu izrullē un ieklāj formā ar izceļamu apakšu. Kamēr sagatavo ābolus, ieliec to ledusskapī. 

2. Sagatavo ābolus. Uzkarsē krāsni līdz 180 grādiem. Ābolus nomizo, pārgriez uz pusēm un izņem serdi. No apaļās puses vairākās vietās iegriez. Liec tos formā uz mīklas un cep 20 minūtes. 

3. Gatavo krēmu. Sakul olas ar cukuru un pievieno krējumu. Kad āboli gandrīz mīksti, lej tiem pāri olu maisījumu un cep vēl 20 minūtes. Pirms pasniegšanas vari pārkaisīt ar pūdercukuru. 

 

Avots: žurnāls Labu Apetīti

 

Sastāvdaļas