Rudens kinoteātrī "Splendid Palace" ienācis ar jaunām filmām!

Iekaties kinoteātra "Splendid Palace" repertuārā no 28. septembra līdz 4. oktobrim.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

LIELAJĀ ZĀLĒ:
PROGRAMMA BĒRNIEM - MEŽA ĻAUDIS. Norvēģija, 2008

Ģimenes filma.
Režisors: Trond Jacobsen
Lomās: Eivind Lundby, Linn Olsen, Kalle Øby, Ingela Andrée, Frederic Berger Molund,  Axel Aubert, Grethe Anna Larsen
“Meža ļaudis” ir filma par cilvēkiem, kas dzīvo dziļi mežā. Viņi dzīvo mums līdzās, taču nevēlas nekāda veida kontaktus ar ārpasauli. Meža ļaudis uzskata, ka cilvēki ir aizmirsuši to, kā tas ir – dzīvot harmonijā ar dabu. Cilvēki izmanto lietas itin visam – mobilos telefonus saziņai, mašīnas, lai nonāktu pareizajā vietā un GPS, lai atrastu pareizo ceļu. Un kad šīs ierīces pārstāj darboties, cilvēki apjūk – viņi nezina, ko darīt. Celmu cilts ļaudis nevēlas iesaistīties notiekošajā. Tieši tāpēc šī cilts dzīvo mazos ciematos dziļi meža biezoknī. Daži no viņiem ir zvejnieki, daži – mednieki, bet daži zemnieki un mežsstrādnieki. Lai sazinātos, iegūtu informāciju un brīdinātu viens otru briesmu gadījumā, viņiem ir ļaudis, kurus sauc par “Gājējiem”, - tie staigā no viena ciema uz otru.
Stāsta galvenais varonis ir jauns zēns vārdā Tvelugs. Skolas mācību gada beigās meža bērniem tiek lūgts izdarīt trīs darbus, lai tie varētu uzsākt pieauguša cilvēka gaitas...
Meža ļaudis ir lieliska un aizraujoša piedzīvojumu filma visai ģimenei.
Filma zviedru valodā ar sinhrono tulkojumu latviešu valodā.
Lielajā zālē: 29.09. seanss 13:00; 30.09. seanss 13:00
Ieeja: 2.00 Ls, bērniem līdz 16 g.v. – 1.50 Ls. Bērniem līdz 6 g.v. ieeja par brīvu.

RAGANU MĒNESIS. Latvija, 2012
Traģikomēdija. Ilgums: 96 min
Režisore: Una Celma
Lomās: Harijs Spanovskis, Andris Bērziņš
Filma “Raganu mēnesis” ir par diviem Latvijā pazīstamiem aktieriem, kuri vairs nevar tēlot, ka briedumā un pusmūžā ar dzīvi viss ir kārtība. Jo nav. Ir nopietna slimība, ir atkarības, un šīs dzīves krīzes atsedz faktu, ka abiem veiksmīgiem un populāriem vīriem arī nav īstas skaidrības par savas dzīves jēgu un par to, kādēļ pēkšņi (vai arī pakāpeniski) daudz kas nogājis greizi.
Harijs Spanovskis un Andris Bērziņš nolemj meklēt atbildes pie Latvijas tautas medicīnas dziedniekiem un cilvēkiem ar savdabīgu, alternatīvu skatu uz dzīves problēmu risināšana. Citos vārdos, tie kopā dodas pie “raganām” un veselu vasaras mēnesi apbraukā šīs “raganas” dažādas Latvijas malās.
Filma ir ar apzinātiem un neapzinātiem komiskiem elementiem – īsts “ceļabiedru dēku stāsts” jeb, kā Holivudā šādu žanru sauc - “road movie”.  Pa ceļam abi ceļabiedri sastopas ne tikvien ar raganām, bet ar parastiem cilvēkiem, ar savu publiku, un, negaidītā veidā, arī ar Raimondu Paulu un būtnēm frakās pie pasaules gala.
Filmā kā jau ar aktieriem, nekad nav skaidrības, kur beidzās “īstā” dzīve un sākas skatuve. Un kā jau filmā, kas uzņemta pie raganām, nekad nevar zināt, kur ir robeža starp ikdienu un kādu citu realitāti.
http://www.facebook.com/raganumenesis
https://twitter.com/RaganuMenesis
Lielajā zālē: 4.10. seansi 18:30 PIRMIZRĀDE un 21:00
Ieeja: 3.00 Ls, skolēniem, studentiem un pensionāriem, uzrādot apliecību - 2.50 Ls.

MONA. Latvija, 2012
Drāma. Garums: 94 min
Režisore: Ināra Kolmane
Lomās: Kristīne Belicka, Saulius Balandis, Valery Yaremenko, Lauris Subatnieks
“Mona” ir mūsdienīga pasaka pieaugušajiem, kas stāsta par kaisli un iekāri, mūžseno sievietes neizprotamību un mistisku pārvērtību. Filmas darbība risinās kādā Latvijas mazpilsētiņā, kur iedzīvotāju galvenais iztikas avots ir lopkautuve. Rīgas biznesmenis Tomass ierodas uz sava tēvoča bērēm, ierauga vietējo meiteni Monu — un vairs nedomā par atgriešanos Rīgā. Rezultātā vairāku mazpilsētas iedzīvotāju dzīve sagriežas kājām gaisā. Filmā realitāte, erotika un vīzijas savijas vienā veselā.
Filmu piedāvā Filmu studija DEVIŅI sadarbībā ar Islandes kinokompāniju KISI Production
Vecuma ierobežojums: 16+
Lielajā zālē: 28.09.seanss 19:00; 29.09.seanss 19:00; 30.09.seanss 19:00; 02.10. seanss 19:00
Ieeja: 2.50 Ls; skolēniem, studentiem, pensionāriem, uzrādot apliecību – 2.00 Ls.


MŪŽĪGI ROKS. ASV, 2012
Muzikāla, komēdija. Garums: 123 min.
Režisors: Adam Shankman
Lomās: Tom Cruise, Catherine Zeta-Jones, Mary J. Blige, Alec Baldwin, Julianne Hough, Diego Boneta, Russell Brand
Toms Krūzs, Aleks Boldvins, Rasels Brands, Ketrīna Zeta-Džounsa un jaunās zvaigznes Džuliana Hjū un Diego Boneta aizraujošā stāstā, kas veltīts rokmūzikai - „Mūžīgi roks".
Šerija, meitene no kādas ASV mazpilsētas, dodas uz Holivudu, lai piepildītu savus sapņus. Tur viņa isatiek Drjū, vietējo puisi ar izcilu mūziķa talantu. Abu mīlas stāsts vijas ar notikumiem pilsētas populārākajā mūzikas klubā, kurā dzīve mutuļo rokenrola ritmos. Filma „Mūžīgi roks" balstīta uz populāra Brodvejas mūzikla motīviem, un tajā skan dziesmas no tādām roka leģendām kā Def Leppard, Joan Jett, Journey, Foreigner, Bon Jovi, Night Ranger, Twisted Sister, Poison u.c.
Filma angļu valodā ar subtitriem latviešu un krievu valodā.
Vecuma ierobežojums: 12+ - Līdz 12 g.v. - neiesakām.
Lielajā zālē: 28.09. seansi 21:00; 29.09.seanss 15:30; 30.09.seanss 15:30           
Ieeja: 3.00 Ls, skolēniem, studentiem un pensionāriem, uzrādot apliecību - 2.50 Ls.


BĪSTAMĀ METODE. Lielbritānija, Vācija, Kanāda, Šveice, 2012
Trilleris, drāma. Garums: 95 min.
Režisors: David Cronnenberg
Lomās: Keira Knightley, Viggo Mortensen, Michael Fassbender, Vincent Cassel
Balvas
•    2011 Venice Film Festival (Nominācijas) - Best Achievement in Directing
•    2012 Golden Globe (Nominācijas) - Best Performance by an Actor in a Supporting Role
Keira Naitlija, Maikls Fasbinders un Vigo Mortensens - godalgotā režisora Deivida Kronenberga trillerī par psihoanalīzes tēvu Zigmunda Freida un Karla Gustava Junga sāncensību.
Karls Jungs uzņemas ārstēt nelīdzsvarotu un nervozu skaistuli Sabīnu, un ārstēšanas pamatā viņš izmanto sava skolotāja Zigmunda Freida metodi. Process kļūst spriedzes pilns, jo abas psiholoģijas slavenības nespēj pretoties Sabīnas burvībai...
Vecuma ierobežojums: 12+
Filma angļu valodā ar subtitriem latviešu un krievu valodā
Lielajā zālē: 29.09.seanss 21:00; 30.09.seanss 21:00; 02.10. seanss 21:00             
Ieeja: 3.00 Ls, skolēniem, studentiem un pensionāriem, uzrādot apliecību - 2.50 Ls.

DYLAN MORAN YEAH YEAH
STARPTAUTISKA LĪMEŅA STAND-UP ZVAIGZNE LATVIJĀ - DILANS MORANS!

1. oktobrī kinoteātrī "Splendid Palace" viesosies Dilans Morans ar skatītāju plaši atzīto un iemīļoto "stand-up" komēdijas šovu "Yeah Yeah". Īru komiķis atpazīstamību iemantojis, pateicoties seriālam "Black Books" un filmām "Shaun of the Dead", "Run Fat Boy Run". Šī būs pirmā reize, kad Latvijā uzstāsies šāda līmeņa komēdijas žanra zvaigzne!
Novecošana, reliģija, bērni, attiecības savijas ar vispārējām dzīves aplamībām. Dedzīgi novērojumi un grezna iztēle atainota pāri lielam, nodriskātam audumam ar smagiem, skarbiem otas triepieniem, pasniegta ar Dilana slaveno, haotisko šarmu... To vienkārši nevar laist garām! Biļetes uz Dilana pēdējo 2011. gada tūri Skandināvijā tika izpārdotas, tāpēc ieteicams tās iegādāties savlaicīgi.
Pasākumu organizē "Comedy Baltics", kas rīko stand-up komēdiju šovus Igaunijā un Somijā ar nosaukumiem "Comedy Estonia" un "Comedy Finland" jau teju 3 gadus. Organizatoru mērķis ir attīstīt stand-up komēdijas žanru lokālā mērogā, kā arī aicināt pasaules līmeņa zvaigznes uzstāties Latvijā. "Comedy Baltics" ierodas Rīgā, lai turpinātu veiksmes stāstu un uzturētu tās jautro garu šeit.
Papildu informācija:
www.comedybaltics.com
http://www.facebook.com/comedybaltics
Lielajā zālē: 1. oktobrī plkst. 20:00
Pasākuma valoda: angļu
Ieeja pasākumā: no plkst. 19:30
Ieeja: 10-12 Ls
Biļetes nopērkamas visās Biļešu Serviss kasēs, kā arī www.bilesuserviss.lv

MAZAJĀ ZĀLĒ:
DOKUMENTĀLISTS. Latvija, 2012

Dokumentāla filma. Garums: 82 min
Režisori: Inese Kļava, Ivars Zviedris
Pie skarbās un vientuļās purva Intas ierodas dokumentālists. Viņa acīs Inta ir brīnišķīga – izcila filmas varone ar spēcīgu raksturu, bet mežonīgā sieviete drīzāk gatava filmētājam uzlikt lāstu, nekā ļauties iemūžināties. Taču dokumentālista neatlaidība dara savu un Intas sirds tiek iekarota, lai tūlīt pēc tam to arī salauztu.
Vecuma ierobežojums: 12+
Mazajā zālē: 28.09. seanss 16:30; 29.09. seanss 19:00; 30.09. seanss 16:30; 01.10. seanss 19:00; 02.10. seanss 16:30; 03.10. seanss 19:00; 04.10. seanss 16:30
Ieeja: 2.50 Ls; skolēniem, studentiem, pensionāriem, uzrādot apliecību – 2.00 Ls.

RUDENS KINO PROGRAMMA – KURŠ TAD, JA NE MĒS. Vācija, 2011
Drāma, filma balstīta uz patiesiem notikumiem. Garums: 124 min.
Režisors: Andress Feiels
Lomās: Augusts Dīls, Aleksandrs Fēlings, Lēna Lauzeme
Viņi ir jaunā paaudze.
Viņi sapņo par labāku pasauli.
Un viņi ir gatavi rīkoties.
Filmas pamatā ir jauno rakstnieku Bernvarda Vespera un Gudrunas Enslinas smeldzīgs mīlestības stāsts, kas norisinās 60. gadu Rietumvāijā. Būdami uzticīgi rakstītajam vārdam, viņi nodibina izdevniecību, taču sākums ir visai bezcerīgs. Kad Bernvarda neuzticības dēļ vētrainās attiecības gandrīz beidzas, pāris nolemj dibināt ģimeni un pārceļas uz Rietumberlīni, lai sāktu jaunu dzīvi. Gudruna un Bernvards ienirst kreisi noskaņotajā pilsētas bohēmā un jūt sevi kā daļu no kustības, kas apņēmusi visu pasauli: studentu protesti,  narkotikas un rokenrols.
Nejūtot rakstītā ieteikmi uz reālās dzīves notikumiem, Gudruna Enslina pievienojas teroristiskajai Andreasa Bādera kustībai, pamet ģimeni un nonāk uz vardarbības un terorisma skatuves, kamēr Bernvards Vespers pakļauj savu veselo saprātu eksperimentiem ar psihodēliskām narkotikām, pūlēdamies beidzot uzrakstīt romānu, kurš mainītu pasauli...
Filma ieguvusi vairākus apbalvojumus:
2011.g. Berlīnes starptautiskajā kinofestivālā filmai piešķirta Vācijas Kinomākslas teātra ģildes balva par īpaši inovatīvu darbu
2011.g. Vācijas Kino balva - Bronzas godalga
Filma vācu valodā ar subtitriem latviešu un krievu valodā
Mazajā zālē: 28.09. seansi 18:30, 21:00; 29.09. seansi 16:30, 21:00; 30.09. seansi 18:30, 21:00; 01.10. seanss 16:30, 21:00; 02.10. seanss 21:00; 03.10. seansi 16:30, 21:00; 04.10. seansi 18:30, 21:00
Ieeja: 3.00 Ls; skolēniem, studentiem, pensionāriem, uzrādot apliecību – 2.50Ls

LATVIEŠU KINO KLUBS
Mazajā zālē: 2.10. seanss 19:00
Filmu programma tiks precizēta. Vairāk informācijas: www.splendidpalace.lv     

VESTIBILĀ
IZSTĀDE „DZIMUŠI RĪGĀ - SLAVENI PASAULĒ”

SIA ”Rīgas nami” pasākumu centrā – vēsturiskajā kinoteātrī ”Rīga”/”Splendid Palace” apmeklētājiem ir iespēja ielūkoties izstādes "Dzimuši Rīgā - slaveni pasaulē" ekspozīcijā katru dienu no plkst. 10:00 līdz 20:00. Pastāvīgā ekspozīcija tapusi SIA ”Rīgas namiem” sadarbībā ar Latvijas institūta speciālistiem.
Projekta mērķis ir iepazīstināt rīdziniekus un Rīgas viesus ar vistalantīgākajiem rīdziniekiem, kas kļuvuši slaveni ne vien Latvijā, bet Eiropā un visā pasaulē. Šos uzvārdus vieno vārds „izcilība” – Mihails Barišņikovs, Sergejs Eizenšteins, Mihails Tāls, Gunārs Birkerts, Vera Muhina, Raimonds Pauls, Kārlis Skrastiņš, Mariss Jansons…. Pavisam ekspozīcijā ietvertas 16 personības, kuru fotoportreti papildināti ar izzinošo informāciju par katras personības biogrāfiju un nozīmīgākajiem sasniegumiem, lai veidotu priekšstatu, kāpēc šie cilvēki ir izpelnījušies nedalītu atzinību Latvijā un tālu ārpus tās robežām.
Latvija ir lielisks paraugs tam, ka lielas idejas un lielas personības dzimst relatīvi mazās valstīs un pilsētās. Dinamiskie vēstures spēki, kas ir kaldinājuši šodienas Rīgu un Latviju, ir atstājuši nospiedumu šejienes cilvēkos, veidojot šejieniešiem raksturīgu un unikālu īpašību un vērtību kopumu.

JAUNAJĀ ZĀLĒ:
VIENA DZĪVE. Lielbritānija, 2011

Dokumentālā filma. Garums: 85 min
Režisors: Michael Gunton, Martha Holmes
Lomās: Daniel Craig
Filmas "Zeme" veidotāji piedāvā
Daniela Kreiga stāstījumā
Ceļojums uz dzīvi turpinās.
"“Viena dzīve" - tie ir aizraujoši stāsti par izdzīvošanu dzīvnieku valstī. Sižeta līnija izvedīs mūs cauri pilnam dzīves ciklam pretī jaunas paaudzes dzimšanai, pieskaroties visām dzīvības formām uz Zemes. Nav svarīgi, vai mums ir spārni vai pleznas, divas kājas vai astoņas - uzvarošais dzīvesstāsts apvieno mūs vienā veselā. Barības un mājvietas meklēšana, izdzīvošana par spīti visām likstām, radniecīgas dvēseles meklēšana, bērnu audzināšana - filmas "Viena dzīve" tēmas ir universālas, tāpēc tās spēs aizkustināt skatītāju sirdis visā pasaulē.”
Jaunajā zālē: 29.09. seansi 16:00, 20:00; 30.09.seanss 16:00; 01.10. seanss 16:00; 02.10. seanss 20:00; 03.10. seanss 16:00; 04.10. seanss 16:00
Ieeja: 2.50 Ls; skolēniem, studentiem,  pensionāriem, uzrādot apliecību-  2.00 Ls.

ARDIEVU, MANA KARALIENE. Francija, Spānija, 2012
Drama, History. Garums: 100 min
Režisors: Benoît Jacquot  
Lomās: Diane Kruger, Léa Seydoux and Virginie Ledoyen
Filmas “Ardievu, mana karaliene”  sižeta centrā  ir stāsts par Lielās franču revolūcijas sākotnējām norisēm, kas attēlotas Versaļas kalpu skatījumā. Marijas Antuanetes lomu atveidoja vācu aktrise Diāna Krīgere (Diane Kruger), kas pirms tam spēlēja tādās kulta filmās kā Bēdīgie slavenie mērgļi (The Inglourious Basterds) un Troja (Troy).
Vecuma ierobežojums: +12
Jaunajā zālē: 28.09. seansi 16:00, 20:00; 30.09. seanss 20:00; 01.10. seanss 20:00; 02.10. seanss 16:00; 03.10. seanss 20:00
Ieeja: 3.00 Ls, skolēniem, studentiem un pensionāriem, uzrādot apliecību - 2.50 Ls.
 
RĪGAS IMPROVIZĀCIJAS TEĀTRIS
Rīgas Improvizācijas teātris piedāvā improvizācijas vakaru divās daļās, pašā Rīgas sirdī - Kino „Splendid Palace” Jaunajā zālē, kuru laikā tiks izspēlēti vairāki īsti stāsti par skatītājiem interesējošām tēmām.
Vakara gaitā jautras atmosfēras gaisotnē darbosies bārs.
RIT Improvizē: Raimonds Ruzenieks Valdis Sils, Viesturs Vizulis, Jānis Rozenvalds, Elīna Geida, Edgars Neilands
Mūzika: Mārtiņš Zilberts vai Guntis Cimiņš
Gaismas: Georgs Kozulis
Pasākuma ilgums: 2h
Jaunajā zālē: 04.10. plkst. 20:00
Ieeja no plkst. 19:30
Ieeja: 5.00 Ls
Vairāk informācijas: www.improvizacija.lv

RĪGAS STĀSTS / RIGA STORY
Tūristu skaita pieaugums Rīgā kalpojis kā pamudinājums šī darba tapšanai – SIA „Rīgas nami” vēlas demonstrēt tūristiem mūsu pilsētas bagātību – 800 gadu seno vēsturi, pilsētas attīstību cauri gadsimtiem, radīt Rīgas īpašo stāstu.
SIA Rīgas nami un Vides Filmu studija piedāvā Rīgas viesiem jaunu tūrisma produktu - 30 minūšu garu dokumentālu filmu par Rīgu - „Rīgas stāsts/Riga Story”. Filma kalpo kā uzziņas materiāls un stimuls tālākai Rīgas kultūrvēsturisko pieminekļu apskatei, mudina turpināt iepazīt Rīgu tuvplānā.


Filmu veidotāji– scenārists Pēteris Krilovs, režisors – Dainis Kļava, operators – Valdis Celmiņš, mākslinieks Edmunds Jansons, oriģinālmūzikas autors Kārlis Auzāns, vēsturnieks-konsultants – Valdis Klišāns, tulkotāji – Dzintra Džonsa un Kārlis Streips (angļu valoda), Darja Kulagina (krievu valoda), teksta autors – Marats Samauskis, aizkadra balss – Greiems Džonss (angļu valoda), Anatolijs Fetčins (krievu valoda), operatora asistenti – Arvīds Celmalis, Ernests Kļaviņš, krāsu korekcija – Uģis Olte, filmas HD pēcapstrāde – Krišs Rozins.
Filma katru dienu tiek demonstrēta kinoteātra „Splendid Palace” Jaunajā zālē.
Seansu sākums: 10.00 (ENG); 11.00 (RUS); 12.00 (ENG); 13.00 (RUS); 14.00 (ENG); 15.00 (RUS).
Ieeja: 5.00 Ls, bērniem 2.00 Ls. Grupu biļetes, sākot no 10 cilvēkiem, 4.00 Ls.


Kases darba laiks: no 10:00 līdz pēdējā seansa sākumam.
www.splendidpalace.lv


Reklāma
Reklāma