Glazēti biezpiena sieriņi. Gatavojam paši!

Pagatavosim glazētus biezpiena sieriņus ar cepumu garšu! Ļoti vienkārši un gardi.

Garšu izvēlies pats!

FOTO: Shutterstock.com

Garšu izvēlies pats!

Sastāvdaļas:

  • Mīļākie cepumi vai arī tādi, kas ir pa rokai. Receptē izmantota 1/2 paciņa “Selgas” cepumu
  • Biezpiens, kas šķiet visgardākais. Receptē izmantots vājpiena, graudains, mitrs ap 150–200 g
  • Šokolāde glazēšanai 100 g

 

Var arī pievienot svaigo sieru vai kausēto klasisko sieru, vai iebiezināto pienu gan vārītu, gan nevārītu. Receptē izmantota viena ēd. k. vārīta iebiezinātā piena.

 

Reklāma
Reklāma

Pagatavošana

  1. Cepumu un biezpiena daudzums ir aptuvens, jo sausāks biezpiens, jo mazāk vajadzēs cepumus un otrādi.
  2. Cepumus sablendē drupačās.
  3. Ja biezpiens ir graudains, tad to arī sablendē krēmīgā masā.
  4. Biezpienam pievieno iebiezināto pienu, tad cepumu drupačas. Visu samaisa. Masai jāsanāk ļoti biezai. Ja nepieciešams, pievieno vēl cepumus.
  5. Visu liek uz 30 minūtēm ledusskapī.
  6. Pēc tam veido sieriņiem formu pēc vēlmēm. Biezpiena sieriņu masa ir bieza un nelīp pie rokām, viegli ar to strādāt.
  7. Izkausē šokolādi.
  8. Apviļā katru sieriņu šokolādē, liek uz folija un tad saldētavā uz 10 minūtēm, lai sacietē šokolāde.
  9. Vēl nesacietējušo šokolādi var apbērt ar krāsainiem graudiņiem.

 

Ja mājās ir rieksti, žāvēti augļi, marmelāde vai kas cits, arī droši var likt klāt biezpiena masai, un iegūsi citas garšas sieriņus.