Brūkleņu ingvera morss. Izmēģini sildošo dzērienu!

 17. novembris 2016 14:00 Recepte  skatījumi: 4618

No dotajiem apjomiem sanāk aptuveni 5 l morsa. Labs gan kā atsvaidzinošs, kad sildošs dzēriens; ja ir par stipru, droši var atšķaidīt ar ūdeni



Foto: Shutterstock.com

Ingvers un brūklenes ir lieliska kombinācija siltam dzērienam!


Sastāvdaļas:

2 kg brūkleņu

½ kg baltā cukura 
1 kg brūnā cukura
3 l ūdens
½ l sausa sarkanvīna
300 g svaiga ingvera
 
Gatavošana:
1. Brūklenes, ūdeni, cukuru un sarkanvīnu katlā uz nelielas uguns vāra vidēji 2 stundas. Tad sablenderē un izkāš caur sietu (ja nav blendera, vienkārši izrīvē caur sietu). Liek atpakaļ katlā.
2. Pievieno plānās šķēlēs sagrieztu ingveru un atkal vāra uz nelielas uguns aptuveni ½ stundu. Tad ļauj padzist līdz 90 grādiem, pilda sterilās burkās, sterilizē. Kad sterilizēšana beidzas, tūlīt aizvāko. Liek glabāties vēsumā. Morsam ir vismaz mēnesis burkās jānobriest, lai būtu garšīgs. 
 

 Avots: Žurnāls 100 labi padomi 



Pievienot komentāru

Saistītie raksti

Lasi vēl

Kategorijas

Viedokļi