Skābēti gurķi

Ir bezgala jauki, ja drūmajos ziemas vakaros var pastiepties pēc pašu gatavotiem gurķīšiem

FOTO: Shutterstock.com

 Vienai trīslitru burkai vajadzēs:

• gurķus

• 4 smaržīgos piparus

• 5 melnos piparus

• 1 lauru lapu

• 1/2 mārrutku lapas

• upeņu lapas

• dilles

• sāli ( uz 11 ūdens — divas ēdamkarotes sāls ar nelielu kaudzīti)

Reklāma
Reklāma

• ķiploku

 

Pagatavošana:

Tīrā burkā vispirms liek sagrieztu mārrutku lapu, lauru lapu, upeņu lapas, uz pusēm pārgrieztas ķiploku daiviņas, smaržīgos un melnos piparus, dilles. Tad kārto nomazgātus gurķus, līdz tie aizņem aptuveni 1/3 burkas. Tiem virsū klāj upeņu lapas, dilles un ķiplokus. Pēc tam liek nākamo gurķu kārtu, līdz tie aizņemt 2/3 burkas. Virsū liek upeņu lapas, dilles un ķiplokus. Pēdējo gurķu kārtu arī noslēdz ar upeņu lapām, dillēm un ķiplokiem. Pārlej ar aukstā ūdenī izšķīdinātu sāls šķīdumu (šķidrumu lej līdz burkas malai). Ļauj diennakti vaļējām burkām nostāvēties un otrā dienā aizvāko. Droši var lietot dubultos plastmasas vākus, pirms tam tos iemērcot karstā ūdenī, lai vieglāk uzlikt. Nevajag baidīties, ja pēc kāda laika burkās šķidrums samazinās. Tas gurķiem nekaitē.
 

 

 

Sastāvdaļas