Vērts nogaršot: Aknu šašliks

Ātri, viegli pagatavojami ir akniņu iesmiņi - lielisks veids, kā daudzveidot grilēšanas sezonas ēdienkarti!

Ātri gatavs un ļoti mīksts, tikai pie grila jāstāv klāt, uz mazām oglēm jācep, lai neapdeg.. Autores foto

FOTO: Shutterstock.com

Ātri gatavs un ļoti mīksts, tikai pie grila jāstāv klāt, uz mazām oglēm jācep, lai neapdeg.. Autores foto

Par cik rit vēl grillēšanas laiks, izdomāju ko interesantāku. Lai nebūtu tikai šašliks. Ātri, viegli pagatavojams akniņu šašliks. Ātri gatavs un ļoti mīksts, tikai pie grila jāstāv klāt, uz mazām oglēm jācep, lai neapdeg.


Koka iesmiņus vispirms jāizmērcē ūdenī, lai neaizdegās. Akniņas sagriežu kubiņos.Tāpat sagriežu speķīti, tikai nedaudz plānākos kubiņos.

Akniņas un speķīti iemarinēju ar sāli pipariem un etiķūdeni. Ļauju iemarinēties kādu pusstundiņu.

Ņemu iesmiņus un veru - gabaliņu speķīti, gabaliņu akniņas. Tā turpinu, kamēr iesmiņš pilns.

Liekam uz grila cepties, ik pa laikam apslakot ar etiķūdeni, kamēr gatavs.

Gatavu pasniedzam ar svaigiem dārzeņiem. Garšo visiem - ātri, lēti, garšīgi. Lai labi garšo!

 

Iesūtījusi Agita Gabrāne, konkursa

Reklāma
Reklāma

 

Sastāvdaļas

  • Akniņas (cūku,liellopa) - 500g.g
  • Svaigs speķis - 500g.g
  • Sāls, pipari.pēc garšas
  • Etiķis,ūdens.pēc garšas