Grāmata: Paveic pats! Remontdarbu paņēmieni

Rokasgrāmatā ļoti sīki soli pa solim paskaidrots un fotoattēlos uzskatāmi parādīts, kā mājas vai dzīvokļa saimnieks vai saimniece saviem un pārējo ģimenes locekļu spēkiem var veikt dažādus remontdarbus un pārbūvi mājā, pagalmā un dārzā. Sniegti ieteikumi par to, kādos gadījumos vēlams darba izpildei uzaicināt profesionāļus.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Grāmata ir universāla. Tajā aprakstīti rokas un mehanizētie instrumenti, nepieciešamie aizsarglīdzekļi, izmantojamie materiāli un palīgierīces. Aplūkota mājas struktūras elementu – pārsegumu, sienu, logu, durvju, grīdu, kāpņu, kamīnu, jumtu – uzbūve un ar tiem saistītie darbi. Sīki izklāstīti apdares darbu veidi – virsmu sagatavošana, apmešana, krāsošana, tapsēšana, flīzēšana, grīdas segumu ieklāšana, dekoratīvā apdare ar koku. Atsevišķa nodaļa veltīta virtuvēm un vannasistabām. Aplūkota mājas siltumizolācija un ventilācija, drošības aprīkojums, enerģijas taupīšana, telpas izmantošana, mitruma kaitīgās ietekmes novēršana, kukaiņu invāziju apkarošana. Nodaļā par pagalmu un dārzu sniegtas ziņas par akmens, mūra un koka konstrukcijām. Aplūkotas santehniskās un apkures ierīces, īsi pastāstīts par elektroierīcēm.
Rokasgrāmatā stāstīts gan par vienkāršiem, gan sarežģītiem remontdarbiem un projektiem. Lasītājs var novērtēt savas prasmes un izlemt, kurus darbus spēs paveikt pats. Ja darbu izpildei vajadzēs izmantot profesionāļu palīdzību, grāmatā sniegtās ziņas dos iespēju mājas saimniekam kompetenti ar viņiem apspriest iecerēto projektu un kontrolēt tā īstenošanu.

 

Autori: Džūljens Kesels, Pīters Parhams

Reklāma
Reklāma

Izdevniecība: Zvaigzne ABC