Ķiršu saldā zupa

Saldā zupa no Elzasas virtuves!

Pasniedzot zupu, šķīvī liec dažas bagetes šķēles. Foto: Imants Ķīkulis

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Pasniedzot zupu, šķīvī liec dažas bagetes šķēles. Foto: Imants Ķīkulis

 4 personām

Gatavošana 45 minūtes

 

Sastāvdaļas:

100 g sviesta 

1,5 ēdk. miltu

750 ml ūdens

450 g ķiršu bez kauliņiem (vari izmantot arī saldētus)

50 g ķiršu liķiera

cukurs

1/2 bagetes

Reklāma
Reklāma

 

Gatavošana: 

1. Katliņā izkausē 50 g sviesta. Noņem no uguns, lai nesabrūnē, iemaisi miltus. Liec atpakaļ uz uguns un maisot pielej ūdeni. Uzvāri. Izmaisi, lai nebūtu kunkuļu. Pieliec ķiršus un liķieri, saldini pēc patikas. Uz mazas uguns vāri 30 minūtes. 

2. Kamēr zupa vārās, sagriez bageti šķēlēs un palikušajā sviestā pannā apcep no abām pusēm viegli zeltainu. Pasniedzot šķīvī liec dažas bagetes šķēles un lej virsū zupu. 

 

 

  Avots: Žurnāls 100 labi padomi 

 

Sastāvdaļas