Iesaki ārstu:

  •   Vērtējums: 4/5
    Violeta Fodina

    Ļoti jauka daktere...Ginekoloģijas jomā un neauglības risināšanai...

Skatīt visus ārstus

Bērnu anekdotes. Labākajiem - balvas!

Kokos aug apenītes!

* Evelīna (2 gadi), piegājusi pie upeņu krūma, mēģina atcerēties, kā tās ogas sauc: "Kas tās par avenītēm? Ā, laikam apenītes!" * Evelīna (2 gadi) met vannā ābolus un komentē: "Tārpi aiziet mazgāties!" * Evelīna (5 gadi), tērpusies rozā jaciņā, ar mammu nāk mājās no bērnudārza. Pēkšņi sāk līt lietus. Evelīna jautā: "Kāpēc Dieviņš mani laista? Vai viņ&sc

Skatīt visus jokus

        

Receptes » Saldie ēdieni

Zefīra, putukrējuma un zemeņu kārtojums - recepte (1)

Recepte / Saldie ēdieni | Skatījumi 47449

Recepte ideāli piemērota steidzīgajām saimniecēm, jo šo gardumu var pagatavot apmēram 30 minūtēs.

Saldēdiens ar vasaras garšu. Foto: Rojs Maizītis

Sastāvdaļas: (pietiks pat 10 taviem ciemiņiem):

• 1 iepakojums zefīra (vislabāk izvēlēties klasiskos zefīrus).
• ½ litrs zemeņu, 200 g melleņu. 
• 1 ½ ēdamkarote cukura.
• 200 g putukrējuma. 
• Piparmētru vai citronmētru lapas dekorēšanai.
 
Recepte ideāli piemērota steidzīgajām saimniecēm, jo šo gardumu var pagatavot apmēram 30 minūtēs. Vien jāieplāno laiks – 5 līdz 6 stundas – kad saldo nepieciešams turēt ledusskapī. Tad tas kļūst tumīgāks (pašai būs vieglāk sadalīt porcijās) un gardāks, jo ogas un putukrējums būs lieliski sasūcies zefīros. 
 
Gatavošana:
Jāsagriež zefīri
Tos ieteicams griezt pēc iespējas plānākās šķēlītēs. 
Kuļ putukrējumu
Saldajam krējumam nepievieno ļoti daudz cukura, jo zefīri un ogas tāpat ir saldi, var sanākt pārāk cukurots gardums. 
 
Veido kārtojumu
Lēzenā bļodā liek zefīrus (tā, lai ar tiem nosedz bļodas dibenu), pēc tam klāj putukrējumu un izkārto ogas. Pirmajā kārtā liek zemenes, otrajā kārtā – mellenes, bet trešajā – atkal zemenes. Šo saldēdienu var gatavot radoši. Būs ļoti garšīgi, ja zemenēm un mellenēm pievienosi arī avenes. Ogu vietā var izmantot riekstus, rozīnes, sukādes, augļu miziņas. Visu, ko vien pašai kārojas.
 
Gatavo ogu mērcīti
Pāri palikušās ogas sablendē. Cukuru nepievieno, jo ogas tāpat ir saldas, turklāt zefīru kārtojuma garšas buķetē neliels atspirdzinošs skābumiņš pat ļoti iederēsies. 
 
Neaizmirsti par dekorēšanu
Kad kārtojums izveidots, virsū skaisti izkārto ogas un izmanto kādu zaļumu. Der gan citronmētra, gan ideālā variantā – piparmētra. Tad trauku uz piecām līdz sešām stundām ieliek ledusskapī.
 
Laiks mieloties!
Saldo liek traukos, pārlej ar ogu mērcīti un dekorē ar citronmētru. Lai labi garšo!
 
  Avots: Žurnāls Marta

Piesakies virtuves jaunumiem!


Raksts publicēts 21. jūn 2012 20:50



 

LAPAS KARTE