Rabarberi mīklā ar pūdercukuru

Skābenie rabarberi lieliski sader ar mīklu, kas bagātīgi pārkaisīta ar pūdercukuru. Fritēti rabarberi vislabāk garšo tūlīt pēc izcepšanas.

Rabarbers ir dārzenis ar senu vēsturi – vismaz pieciem tūkstošiem gadu. Foto: Rojs Maizītis

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Rabarbers ir dārzenis ar senu vēsturi – vismaz pieciem tūkstošiem gadu. Foto: Rojs Maizītis

15 minūtes pagatavošanai + 30 minūtes mīklas briedināšanai

4 personām

 

Sastāvdaļas: 

400 – 500 g nomizotu rabarberu

220 g miltu

300 ml baltvīna

3 olas

1 ēdamkaroti eļļas + eļļu fritēšanai

pūdercukuru

Reklāma
Reklāma

šķipsniņu sāls

 

Gatavošana: 

Rabarberus sagriez 5 – 6 cm lielos gabaliņos. Pagatavo mīklu: sakul vīnu ar olu dzeltenumiem, miltiem, eļļu un sāli un uz pusstundu ievieto ledusskapī. Tikmēr saputo olu baltumus stingrās putās un iecilā mīklā. Dziļā pannā sakarsē pietiekami daudz eļļas. Rabarberu gabaliņus iemērc mīklā, liec karstajā eļļā un cep zeltaini brūnus. Gatavus noliec uz papīra dvieļa, lai notek liekā eļļa, un pārkaisi ar pūdercukuru.

 

 Avots: Žurnāls Stella 2012/21

 

Sastāvdaļas