Iesaki ārstu:

  •   Vērtējums: 3.5/5
    Inta Linde

    Profesionāle. Ja no Jūsu zoba atlikusi desmitā daļa, viņa uzbūvēs jaunu un vēl- Viļķenes bērniem ir labākie zobi Latvijā. Neticiet? Atbrauciet un apskatiet!

Skatīt visus ārstus

Bērnu anekdotes. Labākajiem - balvas!

JOKU KONKURSS: Ralfa smieklīgie joki

Ralfa jociņi:   * Steidzamies uz bērnudārzu. Ralfs brauc ar riteni. Aizbrauc līdz vārtiņiem un speciāli tajos ietriecas. Aizmugurē tētis brīnās, kā tā, uz ko Ralfs atbild: "Kāpēc tu man neatvēri vārtiņus?" Tētis, verot vārtus vaļā, skaidro, ka nav paspējis. Ralfs demonstratīvi izbrauc pa atvērtajiem vārtiem un nosaka: "Dumjais tētis!" :)&nb

Skatīt visus jokus

Dienas recepte

Sautēts trusis
Sātīgas pusdienas!

Receptes » Saldie ēdieni

Rabarberi mīklā ar pūdercukuru

Recepte / Saldie ēdieni | Skatījumi 2248

Skābenie rabarberi lieliski sader ar mīklu, kas bagātīgi pārkaisīta ar pūdercukuru. Fritēti rabarberi vislabāk garšo tūlīt pēc izcepšanas.

Rabarbers ir dārzenis ar senu vēsturi – vismaz pieciem tūkstošiem gadu. Foto: Rojs Maizītis

15 minūtes pagatavošanai + 30 minūtes mīklas briedināšanai

4 personām
 
Sastāvdaļas: 
400 – 500 g nomizotu rabarberu
220 g miltu
300 ml baltvīna
3 olas
1 ēdamkaroti eļļas + eļļu fritēšanai
pūdercukuru
šķipsniņu sāls
 
Gatavošana: 
Rabarberus sagriez 5 – 6 cm lielos gabaliņos. Pagatavo mīklu: sakul vīnu ar olu dzeltenumiem, miltiem, eļļu un sāli un uz pusstundu ievieto ledusskapī. Tikmēr saputo olu baltumus stingrās putās un iecilā mīklā. Dziļā pannā sakarsē pietiekami daudz eļļas. Rabarberu gabaliņus iemērc mīklā, liec karstajā eļļā un cep zeltaini brūnus. Gatavus noliec uz papīra dvieļa, lai notek liekā eļļa, un pārkaisi ar pūdercukuru.
 
 Avots: Žurnāls Stella 2012/21

Piesakies virtuves jaunumiem!


Raksts publicēts 17. Jun 2012 09:00



 

LAPAS KARTE