Iesaki ārstu:

  •   Vērtējums: 3.5/5
    Inta Linde

    Profesionāle. Ja no Jūsu zoba atlikusi desmitā daļa, viņa uzbūvēs jaunu un vēl- Viļķenes bērniem ir labākie zobi Latvijā. Neticiet? Atbrauciet un apskatiet!

Skatīt visus ārstus

Bērnu anekdotes. Labākajiem - balvas!

Mika dažādie joki

Miks stāsta: - Kad es izaugšu liels, man būs sieva un 10 bērnu! Mēs dzīvosim lielā mājā. Un viņi visi strādās visādus darbus, bet es sēdēšu un skatīšos! Braucam uz dārziņu, ārā viss nosnidzis balts. Skaisti! Saku Mikam: -Re, cik viss apsnidzis balts. - Jā, kā putni nokakājuši Saku Mikam, ka varam iet salasīt gaiļbiksīšu tēju, un

Skatīt visus jokus

Dienas recepte

Sautēts trusis
Sātīgas pusdienas!

Receptes » Rīsi, griķi, lēcas u.c.

Polenta - Dienvideiropas ēdienkartes pamatu pamats (1)

Recepte / Rīsi, griķi, lēcas u.c. | Skatījumi 15479

Kaut arī kukurūza uz Eiropu atceļoja tikai 15. gadsimtā, vairumā Dienvideiropas valstu bez tās nu nav iedomājama ikdienas ēdienkarte.  Polenta sader ar visu – gaļu un gaļas mērcēm, jūras veltēm, sieru, sēnēm. To var grilēt, apcept pannā vai cepeškrāsnī, apviļāt maizes drupatās un fritēt. 

Kā pagatavot kukurūzas putraimus? Foto: Imants Ķīkulis

 6 porcijas

Gatavošana 50 minūtes

Sastāvdaļas: 
1,5 l ūdens
1/2 ēdk. rupjā sāls
300 g polentas putraimu
 
Gatavošana: 
Katlā ar biezu dibenu uzvāri ūdeni ar sāli. Ļoti lēnā, caurspīdīgā straumītē ber iekšā putraimus, ar otru roku nepārtraukti maisot. Kad visi putraimi iebērti, kādu brītiņu vēl intensīvi maisi, lai neveidotos kunkuļi. Samazini karstumu līdz minimālam un vāri putru aptuveni 45 minūtes, pēc iespējas biežāk apmaisot, jo tai piemīt īpašība paslepeni piedegt. Kad putra būs gatava, tā atlēks no katliņa malām un pēc konsistences līdzināsies krēmam. Ja vēlies, vari iemaisīt sieru (aptuveni 100 g svaigi rīvēta Parmas  vai kāda cita cieta, pikanta siera) vai pikuci sviesta
 
  Avots: Žurnāls 100 labi padomi 2011/4

Piesakies virtuves jaunumiem!


Raksts publicēts 10. Feb 19:00



 

LAPAS KARTE