Iesaki ārstu:

  •   Vērtējums: 5/5
    Sanita Cvetkova

    Ļoti laba vecmāte, piedalās dzemdībās, ļoti noturīga, saprotoša, mīļa, izplaīdzīga un visvislabākā :)

Skatīt visus ārstus

Bērnu anekdotes. Labākajiem - balvas!

Smieklīgie aprīļa JOKU konkursa jociņi

  Aprīļa uzvarētājam balvā LEGO komplekts - LEGO® DUPLO Betmena alas izaicinājums, no 2 līdz 5 gadiem NEW 2017 Mammām un Tētiem kolektīvs ir izvēlējies aprīļa uzvarētāju un šo balvu iegūst Ilvija Tūtere - Zīberga! Apsveicam!   Sazinies ar mums (signe@mammam.lv) par balvas saņemšanu!     SMIEKLĪGĀ

Skatīt visus jokus

Dienas recepte

Apgrieztā zemeņu kūka
Lieliska!

Receptes » Rīsi, griķi, lēcas u.c.

Polenta - Dienvideiropas ēdienkartes pamatu pamats (1)

Recepte / Rīsi, griķi, lēcas u.c. | Skatījumi 15860

Kaut arī kukurūza uz Eiropu atceļoja tikai 15. gadsimtā, vairumā Dienvideiropas valstu bez tās nu nav iedomājama ikdienas ēdienkarte.  Polenta sader ar visu – gaļu un gaļas mērcēm, jūras veltēm, sieru, sēnēm. To var grilēt, apcept pannā vai cepeškrāsnī, apviļāt maizes drupatās un fritēt. 

Kā pagatavot kukurūzas putraimus? Foto: Imants Ķīkulis

 6 porcijas

Gatavošana 50 minūtes

Sastāvdaļas: 
1,5 l ūdens
1/2 ēdk. rupjā sāls
300 g polentas putraimu
 
Gatavošana: 
Katlā ar biezu dibenu uzvāri ūdeni ar sāli. Ļoti lēnā, caurspīdīgā straumītē ber iekšā putraimus, ar otru roku nepārtraukti maisot. Kad visi putraimi iebērti, kādu brītiņu vēl intensīvi maisi, lai neveidotos kunkuļi. Samazini karstumu līdz minimālam un vāri putru aptuveni 45 minūtes, pēc iespējas biežāk apmaisot, jo tai piemīt īpašība paslepeni piedegt. Kad putra būs gatava, tā atlēks no katliņa malām un pēc konsistences līdzināsies krēmam. Ja vēlies, vari iemaisīt sieru (aptuveni 100 g svaigi rīvēta Parmas  vai kāda cita cieta, pikanta siera) vai pikuci sviesta
 
  Avots: Žurnāls 100 labi padomi 2011/4

Piesakies virtuves jaunumiem!


Raksts publicēts 10. Feb 19:00



 

LAPAS KARTE