Jaunākais tapešu modē

Viena no pēdējā laika modes tendencēm interjerā ir saistīta ar dabīgu materiālu izmantošana un dabas elementi. Tā teikt – daba un dabīgs vienmēr ir modē.

Publicitātes foto.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Publicitātes foto.

Ja tā padomājam, tā jau arī ir – ko tik nevar izdarīt ar vecmāmiņas veco kumodi? To var restaurēt un uztaisīt kā jaunu, to var atstāt tieši tādu – laika zobu sagrauztu, lai tā  liecinātu par savas dzīves laikā pieredzēto, to var lakot un apgleznot ar krāsām. Un tā ir un paliek pamatīga manta. Bet ko var pasākt ar mammas sekciju – Rīga vai Agnese? Varbūt vēl nav pagājis pietiekams laika sprīdis, lai to novērtētu? Varbūt, bet pagaidām šķiet, ka tai nav īsta vērība, tāpēc, ka tā nav no dabīga koka un to nevar nedz restaurēt, nedz pielāgot šīs dienas vajadzībām.

Lai nu kā, pašreiz modē dominē viss pamatīgais – akmens, betons, koka brusas, asfalts, pat šīferis. No tā dveš stingrība un ambiciozitāte, miers, spēks un aizsargātības sajūta. Varbūt tā ir pretreakcija mūsu nemierīgajai, stresainajai dzīvei? Vakarā atgriezties mājās un apsēsties uz pamatīga koka sola pie akmens galda. Lai sajustu, ka dzīvē kaut kas ir arī nemainīgs, kā no cilvēces pirmsākumiem!

Tapetes ar struktūru
Tāpēc arī  tapešu izgatavošanas tehnoloģijas ir pievērsušās šai tēmai. Aplīmēt sienas ar betonu vai dabīgu akmeni nebūs ne lēti, ne viegli, bet jaunākās tehnoloģijas piedāvā tapetes, kuras ar savu struktūru un fotoreālistisko dizainu imitē dabas materiālus. Tapetes ar struktūru, kas atgādina koku vai akmeni ir pazīstams jau sen. Jaunums tirgū ir tapetes no tādiem dabīgiem materiāliem, kā smiltis, korķis, koka šķiedra, izdedži, kas piešķir  tām ļoti dabīgu izskatu un gandrīz neiespējami atšķirt no oriģināla. Šīs tapetes tiek gatavotas ar rokām un tāpēc katrs rullis ir oriģināls un neatkārtojams.
Šādas tapetes ir domātas profesionāļiem, un līme ir izstrādāta speciāli šīm tapetēm. Tās līmē uz sagatavotas un ar līmi apstrādātas sienas, un piespiež ar speciālu gumijotu sūkli. Taču, lai to veiksmīgi izdarītu, ražotāji organizē apmācības kursus.

 

SKATIES FOTO UN IEDVESMOJIES PĀRMAIŅĀM MĀJOKLĪ!


 

Tapetes no smiltīm

Reklāma
Reklāma

Tapetes  no smiltīm ir viens no jaunumiem tirgū. Tās tiešam sastāv no dabīgām smiltīm, kas uzliktas uz flizelīna pamata. Taču atšķirībā no dabīgām  smiltīm, smilšu tapetes ir elastīgas un viegli padodas līmēšanai uz sienas kā parastas tapetes. Pateicoties struktūrai, ar šim tapetēm var izlīmēt ļoti lielas telpas bez  šuvēm jeb salaiduma vietām, kā arī pusapaļas vietas un kolonnas.
Neskatoties uz to, ka tapetes ir biezas tās viegli griezt  ar universālu nazi. Sienu  vienmērīgi apziež ar līmi, pēc neilga laika var likt klāt tapeti, to piespiežot ar rokām vai speciālu  mīkstu, gumijotu cimdu. Nelīdzenās vietas izlīdzina ar karstu gaisa strūklu no fēna, jo siltumā tapete kļūst vēl elastīgāka, un to viegli izlīdzināt.


Digitālās ciparu tapetes
Ik pa laikam, taisot remontu mājā, maniem bērniem rodas vēlme izlīmēt savā istabā foto tapetes. Taču es iebilstu, jo to izvēle ir gaužam niecīga – 3 veidi ar palmu vai divām  palmām liedagā un daži pilsētas skati, vēl kādas puķes un viss. Taču izrādās ir ražotāji, kas specializējas tieši foto tapešu ražošanā, un viņu katalogos var atrast foto tapetes pēc dažādām tēma – daba, tehno, ilūzijas utt.


Pēdējais  jaunums ir Jūsu personiskie foto vai zīmējumi lielā formātā uz sienas kā tapete. Jums nav jāizvēlas to, ko kāds mākslinieks vai meistars ir izdomājis, Jūs varat izdomāt pats savu tapeti.  Jūsu fantāzijas lidojumam nav robežu, tās var būt ekskluzīvas mākslinieku kolekcijas un pilnīgi individuāli darbi. Var aplīmēt gan nelielu stūri, gan lielas telpas. Skices var palielināt līdz vajadzīgajam lielumam un precīzam telpas izmēram. No idejas līdz gatavam izpildījumam ir tikai viens solis. Par skici ciparu foto tapetei var izmantot parastu fotogrāfiju. Diapozitīvu vai foto negatīvu vajag apstrādāt speciāla laboratorijā. Ciparu fotogrāfijas ar pietiekamu izšķirtspēju var sagatavot drukāšanai turpat uz datora. Tas nav jādara pašam, ar to nodarbojas tapešu izgatavotāji.
 Šādas tapetes līmējas uz sienas tik pat viegli kā citas flizelīna tapetes. Nākamā remonta laikā tās var viegli noplēst un veidot jaunas.
 


Raksts tapis sadarbībā ar A.S. Creation rupnīcu (Vācija) un  portālu/interneta veikalu www.tapetesjums.lv