Iesaki ārstu:

  •   Vērtējums: 3.5/5
    Inta Linde

    Profesionāle. Ja no Jūsu zoba atlikusi desmitā daļa, viņa uzbūvēs jaunu un vēl- Viļķenes bērniem ir labākie zobi Latvijā. Neticiet? Atbrauciet un apskatiet!

Skatīt visus ārstus

Bērnu anekdotes. Labākajiem - balvas!

Smieklīgie aprīļa JOKU konkursa jociņi

  Aprīļa uzvarētājam balvā LEGO komplekts - LEGO® DUPLO Betmena alas izaicinājums, no 2 līdz 5 gadiem NEW 2017 Mammām un Tētiem kolektīvs ir izvēlējies aprīļa uzvarētāju un šo balvu iegūst Ilvija Tūtere - Zīberga! Apsveicam!   Sazinies ar mums (signe@mammam.lv) par balvas saņemšanu!     SMIEKLĪGĀ

Skatīt visus jokus

Dienas recepte

Apgrieztā zemeņu kūka
Lieliska!

Receptes » Bezalkoholiskie dzērieni

Klasiskais rabarberu ķīselis

Recepte / Bezalkoholiskie dzērieni | Skatījumi 35491

„Atkal atgriežos pie klasikas. Rabarberu klasikas – šķidrais rabarberu ķīselis ar rozīnēm. Krāsa tam no ogām, šoreiz – no avenēm, bet derēs jebkuras ogas (ja saldētas, tad pirms lietošanas atkausē),” iesaka bloga lindasvirtuve.lv autore.

Skaistā krāsa dzērienam iegūta, pievienojot avenes. Autores foto.

 

Sastāvdaļas:

o 1.8 l ūdens
o 150 g rozīnes
o 200 g cukurs
o 600 g nomizotu rabarberu (2 palieli kāti), sagriezti 1 cm gabaliņos
o 200 g avenes
o 300 ml ūdens (kartupeļu miltu iemaisīšanai)
o 4 ēdamk. ar kaudzi kartupeļu ciete (tas ir šķidram ķīselim, bet pāris karotes vairāk – biezākam)
 
Gatavošana:
1. Katlā uzvāra ūdeni. Kad ūdens sāk vārīties, pievieno rozīnes. Pavāra 5 minūtes, tad liek klāt gabaliņos sagrieztus rabarberus un cukuru. Visu kopā vāra vēl 2-3 minūtes. Pievieno avenes (tās vāroties izšķīdīs).
 
2. Aukstā ūdenī izšķīdina kartupeļu cieti. Sagaida katlā pirmo burbuli un, lēnām maisot, pielej klāt auksto ūdeni ar cieti. Nepārtraukti maisot, uz nelielas liesmas pavāra vēl pāris minūtes. Ķīselis lēnām sabiezēs un iegūs īsto konsistenci. Dzer siltu vai atdzesētu – garšīgi abējādi.
 
 

Piesakies virtuves jaunumiem!


Raksts publicēts 26. May 2012 07:45



 

LAPAS KARTE