Iesaki ārstu:

  •   Vērtējums: 5/5
    Sanita Cvetkova

    Ļoti laba vecmāte, piedalās dzemdībās, ļoti noturīga, saprotoša, mīļa, izplaīdzīga un visvislabākā :)

Skatīt visus ārstus

Bērnu anekdotes. Labākajiem - balvas!

Kokos aug apenītes!

* Evelīna (2 gadi), piegājusi pie upeņu krūma, mēģina atcerēties, kā tās ogas sauc: "Kas tās par avenītēm? Ā, laikam apenītes!" * Evelīna (2 gadi) met vannā ābolus un komentē: "Tārpi aiziet mazgāties!" * Evelīna (5 gadi), tērpusies rozā jaciņā, ar mammu nāk mājās no bērnudārza. Pēkšņi sāk līt lietus. Evelīna jautā: "Kāpēc Dieviņš mani laista? Vai viņ&sc

Skatīt visus jokus

            

Receptes » Bezalkoholiskie dzērieni

Klasiskais rabarberu ķīselis

Recepte / Bezalkoholiskie dzērieni  | Skatījumi 36148

„Atkal atgriežos pie klasikas. Rabarberu klasikas – šķidrais rabarberu ķīselis ar rozīnēm. Krāsa tam no ogām, šoreiz – no avenēm, bet derēs jebkuras ogas (ja saldētas, tad pirms lietošanas atkausē),” iesaka bloga lindasvirtuve.lv autore.

Skaistā krāsa dzērienam iegūta, pievienojot avenes. Autores foto.

 

Sastāvdaļas:

o 1.8 l ūdens
o 150 g rozīnes
o 200 g cukurs
o 600 g nomizotu rabarberu (2 palieli kāti), sagriezti 1 cm gabaliņos
o 200 g avenes
o 300 ml ūdens (kartupeļu miltu iemaisīšanai)
o 4 ēdamk. ar kaudzi kartupeļu ciete (tas ir šķidram ķīselim, bet pāris karotes vairāk – biezākam)
 
Gatavošana:
1. Katlā uzvāra ūdeni. Kad ūdens sāk vārīties, pievieno rozīnes. Pavāra 5 minūtes, tad liek klāt gabaliņos sagrieztus rabarberus un cukuru. Visu kopā vāra vēl 2-3 minūtes. Pievieno avenes (tās vāroties izšķīdīs).
 
2. Aukstā ūdenī izšķīdina kartupeļu cieti. Sagaida katlā pirmo burbuli un, lēnām maisot, pielej klāt auksto ūdeni ar cieti. Nepārtraukti maisot, uz nelielas liesmas pavāra vēl pāris minūtes. Ķīselis lēnām sabiezēs un iegūs īsto konsistenci. Dzer siltu vai atdzesētu – garšīgi abējādi.
 
 

Piesakies virtuves jaunumiem!


Raksts publicēts 26. mai 2012 07:45



 

LAPAS KARTE