Rabarberu un skābā krējuma rausis

Esmu dzirdējusi apgalvojumu, ka rabarberus var ēst tikai līdz Jāņiem. Tad nu jāsecina, ka mūsu rīcībā vairs nav atlicis daudz, lai gatavotu visādus garšīgus rabarberu gardumus!” raksta bloga lindasvirtuve.lv autore. 

Īstais laiks baudīt rabarberu raušus!

FOTO: Shutterstock.com

Īstais laiks baudīt rabarberu raušus!

Domāts darīt – ķēros pie darba, rezultāts – karsti un auksti ēdams rabarberu rausis. Tas sanāk gan tāds mitrs no rabarbera, gan nedaudz gaisīgs no cepamās sodas. Un smaržo nedaudz pēc kanēļa…..

 

Sastāvdaļas:

100 g sviests, istabas temperatūrā + nedaudz pannas ietaukošanai

50g smalkais cukurs

100g mandeļu skaidiņas

1 tējk. kanēlis

250g tumšais muskavado cukurs

1 paliela ola vai 2 mazas olas

225g kviešu milti

1 tējk. sodas pulveris

280 ml skābā krējuma

Reklāma
Reklāma

300g rabarberi, sagriezti 1 cm gabaliņos

šķipsniņa sāls

 

Gatavošana:

Uzsilda cepeškrāsni uz 170C. Ietauko cepamo pannu.

Sagatavo mandeļu skaidiņas rauša pārbēršanai: 15 gramus izkausēta sviesta sajauc ar smalko cukuru un pievieno mandeļu skaidiņas, visu labi samaisa. Noliek malā.

Gatavo mīklu – muskavado cukuru sajauc ar atlikušajiem 85 gramiem izkausēta sviesta, pievieno olu (olas). Kad mīkla ieguvusi viendabīgu konsistenci, pievieno ar sodas pulveri sajauktus miltus, šķipsniņu sāls un skābo krējumu. Pašās beigās mīklā iemaisa rabarberu gabaliņus.

Mīklu lej cepamajā pannā (33 x 23 x 5cm), pāri liek mandeļu skaidiņu un cukura masu. Cep cepeškrāsnī 35 minūtes vai līdz kamēr gatava. Pasniedz vai nu karstu uzreiz, vai arī vēlāk atdzisušu.

 

Avots: lindasvirtuve.lv