Iesaki ārstu:

  •   Vērtējums: 5/5
    Liiga Priede

    Loti sirsniga, mila, profesionals sava darba... Drosi var vinai uzticeties

Skatīt visus ārstus

Bērnu anekdotes. Labākajiem - balvas!

Agronomi. Mazie, zaļie kukainīši

  Tas notika pašā darba gaitu sākumā. Ir atklātā stunda 1.klasē. Vadu es, bet klasē ir skolas direktore, mācību pārzine un vēl 3 skolotāji. Ir latviešu valodas stunda. Stundā jālasa teksts, kur pieminēti agronomi. Es, pirms teksta lasīšanas, noskaidroju jaunos vārdus. Prasu: "Vai kāds zina, kas ir agronomi?" Viena meitenīte paceļ roku. Es izsaucu, jo tie

Skatīt visus jokus

            

Receptes » Kūkas un kēksi

Rabarberu un skābā krējuma rausis

Recepte / Kūkas un kēksi  | Skatījumi 11809

„Esmu dzirdējusi apgalvojumu, ka rabarberus var ēst tikai līdz Jāņiem. Tad nu jāsecina, ka mūsu rīcībā vairs nav atlicis daudz, lai gatavotu visādus garšīgus rabarberu gardumus!” raksta bloga lindasvirtuve.lv autore. 

Īstais laiks baudīt rabarberu raušus! Autores foto.

 

 
Domāts darīt – ķēros pie darba, rezultāts – karsti un auksti ēdams rabarberu rausis. Tas sanāk gan tāds mitrs no rabarbera, gan nedaudz gaisīgs no cepamās sodas. Un smaržo nedaudz pēc kanēļa…..
 
Sastāvdaļas:
100 g sviests, istabas temperatūrā + nedaudz pannas ietaukošanai
50g smalkais cukurs
100g mandeļu skaidiņas
1 tējk. kanēlis
250g tumšais muskavado cukurs
1 paliela ola vai 2 mazas olas
225g kviešu milti
1 tējk. sodas pulveris
280 ml skābā krējuma
300g rabarberi, sagriezti 1 cm gabaliņos
šķipsniņa sāls
 
Gatavošana:
Uzsilda cepeškrāsni uz 170C. Ietauko cepamo pannu.
Sagatavo mandeļu skaidiņas rauša pārbēršanai: 15 gramus izkausēta sviesta sajauc ar smalko cukuru un pievieno mandeļu skaidiņas, visu labi samaisa. Noliek malā.
Gatavo mīklu – muskavado cukuru sajauc ar atlikušajiem 85 gramiem izkausēta sviesta, pievieno olu (olas). Kad mīkla ieguvusi viendabīgu konsistenci, pievieno ar sodas pulveri sajauktus miltus, šķipsniņu sāls un skābo krējumu. Pašās beigās mīklā iemaisa rabarberu gabaliņus.
Mīklu lej cepamajā pannā (33 x 23 x 5cm), pāri liek mandeļu skaidiņu un cukura masu. Cep cepeškrāsnī 35 minūtes vai līdz kamēr gatava. Pasniedz vai nu karstu uzreiz, vai arī vēlāk atdzisušu.
 

Piesakies virtuves jaunumiem!


Raksts publicēts 20. mai 2012 20:45



 

LAPAS KARTE