Iesaki ārstu:

  •   Vērtējums: 5/5
    Liiga Priede

    Loti sirsniga, mila, profesionals sava darba... Drosi var vinai uzticeties

Skatīt visus ārstus

Bērnu anekdotes. Labākajiem - balvas!

JOKU KONKURSS: Emīls runā ar opi

Emīls (3 gadi) zvana opim uz slimnīcu:  -Opi! Tev ir končas? - Nē nav... - Mums arī nav. Mums ir tikai minerālūdens. Gustavs (2 gadi) mājās spēlējas viens pats, kamēr brālis aizbraucis ar tēti. Esam mājās divatā. Kamēr es apdaru mājas darbus, līdz beigās ieraugu ka visa siena ir sazīmēta ar krītiņiem.  - Gustav! Kas sazīmēja sienu??? Gustavs pilnīg

Skatīt visus jokus

Dienas recepte

Apgrieztā zemeņu kūka
Lieliska!

Receptes » Kūkas un kēksi

Rabarberu un skābā krējuma rausis

Recepte / Kūkas un kēksi | Skatījumi 11642

„Esmu dzirdējusi apgalvojumu, ka rabarberus var ēst tikai līdz Jāņiem. Tad nu jāsecina, ka mūsu rīcībā vairs nav atlicis daudz, lai gatavotu visādus garšīgus rabarberu gardumus!” raksta bloga lindasvirtuve.lv autore. 

Īstais laiks baudīt rabarberu raušus! Autores foto.

 

 
Domāts darīt – ķēros pie darba, rezultāts – karsti un auksti ēdams rabarberu rausis. Tas sanāk gan tāds mitrs no rabarbera, gan nedaudz gaisīgs no cepamās sodas. Un smaržo nedaudz pēc kanēļa…..
 
Sastāvdaļas:
100 g sviests, istabas temperatūrā + nedaudz pannas ietaukošanai
50g smalkais cukurs
100g mandeļu skaidiņas
1 tējk. kanēlis
250g tumšais muskavado cukurs
1 paliela ola vai 2 mazas olas
225g kviešu milti
1 tējk. sodas pulveris
280 ml skābā krējuma
300g rabarberi, sagriezti 1 cm gabaliņos
šķipsniņa sāls
 
Gatavošana:
Uzsilda cepeškrāsni uz 170C. Ietauko cepamo pannu.
Sagatavo mandeļu skaidiņas rauša pārbēršanai: 15 gramus izkausēta sviesta sajauc ar smalko cukuru un pievieno mandeļu skaidiņas, visu labi samaisa. Noliek malā.
Gatavo mīklu – muskavado cukuru sajauc ar atlikušajiem 85 gramiem izkausēta sviesta, pievieno olu (olas). Kad mīkla ieguvusi viendabīgu konsistenci, pievieno ar sodas pulveri sajauktus miltus, šķipsniņu sāls un skābo krējumu. Pašās beigās mīklā iemaisa rabarberu gabaliņus.
Mīklu lej cepamajā pannā (33 x 23 x 5cm), pāri liek mandeļu skaidiņu un cukura masu. Cep cepeškrāsnī 35 minūtes vai līdz kamēr gatava. Pasniedz vai nu karstu uzreiz, vai arī vēlāk atdzisušu.
 

Piesakies virtuves jaunumiem!


Raksts publicēts 20. May 2012 20:45



 

LAPAS KARTE