Rabarberu un skābā krējuma rausis

 20. maijs 2012 20:45 Recepte  skatījumi: 11916

„Esmu dzirdējusi apgalvojumu, ka rabarberus var ēst tikai līdz Jāņiem. Tad nu jāsecina, ka mūsu rīcībā vairs nav atlicis daudz, lai gatavotu visādus garšīgus rabarberu gardumus!” raksta bloga lindasvirtuve.lv autore. 



Īstais laiks baudīt rabarberu raušus! Autores foto.


 

 
Domāts darīt – ķēros pie darba, rezultāts – karsti un auksti ēdams rabarberu rausis. Tas sanāk gan tāds mitrs no rabarbera, gan nedaudz gaisīgs no cepamās sodas. Un smaržo nedaudz pēc kanēļa…..
 
Sastāvdaļas:
100 g sviests, istabas temperatūrā + nedaudz pannas ietaukošanai
50g smalkais cukurs
100g mandeļu skaidiņas
1 tējk. kanēlis
250g tumšais muskavado cukurs
1 paliela ola vai 2 mazas olas
225g kviešu milti
1 tējk. sodas pulveris
280 ml skābā krējuma
300g rabarberi, sagriezti 1 cm gabaliņos
šķipsniņa sāls
 
Gatavošana:
Uzsilda cepeškrāsni uz 170C. Ietauko cepamo pannu.
Sagatavo mandeļu skaidiņas rauša pārbēršanai: 15 gramus izkausēta sviesta sajauc ar smalko cukuru un pievieno mandeļu skaidiņas, visu labi samaisa. Noliek malā.
Gatavo mīklu – muskavado cukuru sajauc ar atlikušajiem 85 gramiem izkausēta sviesta, pievieno olu (olas). Kad mīkla ieguvusi viendabīgu konsistenci, pievieno ar sodas pulveri sajauktus miltus, šķipsniņu sāls un skābo krējumu. Pašās beigās mīklā iemaisa rabarberu gabaliņus.
Mīklu lej cepamajā pannā (33 x 23 x 5cm), pāri liek mandeļu skaidiņu un cukura masu. Cep cepeškrāsnī 35 minūtes vai līdz kamēr gatava. Pasniedz vai nu karstu uzreiz, vai arī vēlāk atdzisušu.
 


0 Pievienot komentāru

Saistītie raksti

Esi man blakusLasīt vairāk

Lasi vēl

Reklāma

Kategorijas

Aktuāli

Jaunākais portālāLasīt vairāk

Jaunākie rakstiLasīt vairāk