Iesaki ārstu:

  •   Vērtējums: 4/5
    Dace Mūrniece

    Ļoti jauka zobārste. Lieliski saprotas ar bērniem!!!!

Skatīt visus ārstus

Bērnu anekdotes. Labākajiem - balvas!

Utis. Priekš kam medmāsai tie kukaiņi vajadzīgi?

Meita vakarā stāsta, ka bērnudārza grupā šodien ienākusi medmāsa un pārbaudījusi bērniem galvas. Viņa grib zināt: "Kāpēc tās galvas jāpārbauda?" Stāstu par utīm, to oliņām, ka grūti tās iztīrīt no matiem, ja ir tur iemājojušas... Everita neizpratnē vaicā: "Un priekš kam medmāsai tie kukaiņi ir vajadzīgi?" Piedalies SEPT

Skatīt visus jokus

Dienas recepte

Jauktais kabaču-ābolu-aveņu ievārījums
Izmēģini gardo, jaukto ievārījumu!

Receptes » Pīrāgi, kūkas un maize

Siera kūka

Recepte / Pīrāgi, kūkas un maize | Skatījumi 10818

Nepieciešams:
~300g smilšu mīklas cepumu
150g cukura
50g sviesta
500g svaigā siera (piemēram, Philadelphia)
1 tējk. rīvētas citrona miziņas
5 olas
1ēd.k. citrona sulas
Sviests veidnes ieziešanai
Pūdercukurs

Foto: Kristīne Strazdiņa, mammam.lv reģistrētā mamma

Nu jau kādu laiciņu mūsu ģimenes kūku topa augšgalā atrodas mana mīļākā kūka — Siera kūka!

Pagatavošana:
Cepeškrāsni sakarsē līdz 150 grādiem. Cepumus ar rokām vai mīklas rulli (var izmantot virtuves kombainu vai blenderi) sasmalcina drumstalās. Drumstalas un mīkstu sviestu samaisa ar 2 ēdamkarotēm cukura. Viss jāberž ar rokām tik ilgi, līdz komponenti sasaistās viendabīgā masā. Ja nepieciešams, sviestu un cukuru var pielikt vairāk.


Cepumu masu iepilda ietaukotā (vai neietaukotā un ar cepampapīru izklātā) 26 cm lielā veidnē ar noņemamu sānu daļu bez caurā vidiņa un ar ēdamkaroti cieši piespiež. Var ielikt ledusskapī savilkties.


Svaigo sieru samaisa un tajā pakāpeniski iejauc atlikušo cukuru, citrona sulu un miziņu. Atdala olu dzeltenumus, pievieno siera masai un visu maisa, līdz iegūst krēmveida masu. Vislabāk maisīšanai izmantot mikseri vai virtuves kombainu.


Olu baltumus stingri saputo, pievieno siera krēmam un ar putojamo slotiņu viegli iemaisa masā. Masu klāj uz cepumu pamatnes un cep apmēram 75 minūtes un visu šo laiku cepeškrāsni nevar vērt vaļā, lai kūka labi celtos.


Kūku izņem no cepeškrāsns, noliek uz 10 minūtēm atdzist. Tad uzmanīgi, skatoties, vai labi nāk nost no malām, izņem no veidnes un dzesē vēl 3 stundas. Pirms pasniegšanas pārkaisa ar pūdercukuru. Vislabāk garšo ar šokolādes mērci un svaigām vai saldētām ogām.
 
Iesūtījusi: Kristīne Strazdiņa, mammam.lv/tetiem.lv reģistrētā mamma, konkursa Kūku bums! dalībniece

IZLASI ARĪ:

Kā izcept perfektu siera kūku

 


Citas portālā mammam.lv/tetiem.lv siera kūku receptes:

Siera kūka ar lazdu riekstiem

Siera kūka ar zemenēm

Siera kūka ar kokosriekstiem

Necepte siera kūka

Siera kūka ar ķiršu ievārījumu

Ņujorkas siera kūka

Šokolādes siera kūka

Piesakies virtuves jaunumiem!


Raksts publicēts 19. May 2009 12:00



 

LAPAS KARTE