Gumijas zābaki pie romantiskiem svārciņiem?

Vai gumijas zābaki šodien tiešām ir tik universāli apavi, lai tos vilktu gan pie svārkiem, gan pie kostīmiem? Atbild tērpu māksliniece Ilze Patmalniece. 

Gumijas zābaki pie romantiskiem svārciņiem?

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Foto no www.boomboots.lv

 

Mammas jautājums:

Labdien! Man kā jaunajai māmiņai ļoti ērti un skaisti liekas gumijas zābaki. Varbūt jums ir kādi ieteikumi to izvēlē? Vai arī - varbūt esat novērojusi, ar ko un kad tos noteikti nevajadzētu vilkt? Tagad tie zābaki ir visādi - ar pušķīšiem, augstiem papēdīšiem utt. Vienkārši es dodos garās pastaigās ar ratiem, un šādi zābaki, manuprāt, ir pašā laikā. Esmu redzējusi skaistas bildes, kur meitenes gumijniekos un kleitiņās - es arī tā gribētu: ) Varbūt arī par to ir kāds ieteikums?

 

 

Reklāma
Reklāma

Atbild Ilze Patmalniece, tērpu māksliniece un stila nodarbību vadītāja

Jā, gumijas zābaki tiešām ir ērti un lietainam laikam piemēroti apavi. Tos var vilkt gan pie romantiskiem svārkiem, gan lietišķa kostīma. Ja gumijas zābakus velk pie biznesa kostīmiņa, tad tiem jābūt melniem, klasiskiem. Tikai zābaku fasons un krāsa abos gadījumos būs atšķirīga.

Mans ieteikums gumijas zābaku izvēlē – pirms kādus iegādāties, rūpīgi pārdomāt savu garderobi, un piemeklēt atbilstošas krāsas un zīmējumu.

Mans ieteikums gumijas zābaku izvēlē – pirms kādus iegādāties, rūpīgi pārdomāt savu garderobi, un piemeklēt atbilstošas krāsas un zīmējumu. Citādi sanāks, ka nopirkti it kā skaisti zābaki, bet nav pie kā pievilkt, kam seko divi varianti – zābaki stāv nevilkti vai arī jāmaina garderobe. Tāpēc palūko, pie kā gumijniekus pieskaņot – varbūt jums ir pumpains lakatiņš, rūtaina soma vai svārki ar puķītēm. Varbūt bērnu ratiņi ir interesantā krāsā – lai jau esošās lietas palīdz zābaku izvēlē. 

Kad gumijas zābakus nevajadzētu vilkt? Tad, kad spīd saule vai ir sals, bet slapjā laikā - lūdzu!