Pieci ieteikumi, kā fotografēt bērnu

Fotogrāfs un brīnišķīgas meitiņas tētis Kristaps Brikmanis iesaka piecus vienkāršus principus, ko ņemt vērā, fotografējot bērnus.

Padomi bērnu fotografēšanai! Foto: Kristaps Brikmanis, http://www.kbfoto.lv/

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Padomi bērnu fotografēšanai! Foto: Kristaps Brikmanis, http://www.kbfoto.lv/

 

Izmanto šos vienkāršos padomus sava bērna fotografēšanai! Novērojumos un pieredzē dalās fotogrāfs un meitiņas tētis Kristaps Brikmanis:

 

 

1.Nolaidies zemāk!

Fotografē no bērna skatupunkta. Lielākoties visi bērnus fotografē, stāvot pilnā augumā. Nolaižoties līdz bērna skatupunktam, tu radi pavisam citu perspektīvu. Pietupies, apsēdies vai pat nolaidies uz elkoņiem.

Esi tuvu, un tu savās bildēs sajutīsi bērna personību.

 

 

2.Ķer emocijas!

Brīvdienās, pavadot laiku ar bērniem, fotografē, kā viņi spēlējas, kā atklāj pasauli un priecājas par vienkāršām lietām. Mazi bērni katru dienu ierauga tik daudz jaunu, savā dzīvē vēl neredzētu lietu, kas rada visdažādākās emocijas. Tā vietā, lai noliktu bērnu pie rožu krūma un teiktu – ”tagad smaidi”, paseko līdzi bērna aktivitātēm un noķer mirkļus, kad viņš smaida, ieraudzījis taureni, vai pārsteigumā iepleš acis, vērojot, kā rāpo tārpiņš. Šādas bildes ir dzīvākās un patiesākās :)

 

 

Reklāma
Reklāma

 

3.Neiekļauj kadrā liekas detaļas!

Vienmēr paturi prātā, kas atrodas aiz bērna muguras. Centies padarīt fonu pēc iespējas vienkāršāku un viendabīgāku, lai vēlāk, aplūkojot bildi, būtu skaidri saprotams, uz ko ir jāskatās un kas tajā ir svarīgākais.

 

 

4.Iepazīsti savu tehniku!

Šo droši vien vajadzēja likt kā pirmo padomu :) Ja esi iegādājies jaunu fotokameru, neizmet instrukciju! Nekad nenāk par ļaunu zināt, kurš režīms kādos gaismas apstākļos jāizmanto, un ko kura poga nozīmē. Tu taču negribēsi, lai kādā svarīgā mirklī tev fotogrāfija sanāk izplūdusi un neasa, jo neesi izvēlējies pareizos fotoaparāta iestatījumus. Apgūsti savu tehniku un esi sagatavots!

 

 

 

5.Esi pacietīgs!

Bērni lielākoties atrodas nepārtrauktā kustībā, un ne vienmēr ir gatavi klausīt instrukcijām. Ja vēlies patiesus, emocionālus un interesantus kadrus, esi pacietīgs un gatavs fotografēt kuru katru brīdi. Bet zini, uz bērniem nebūs ilgi jāgaida, lai parādītos iemūžināšanas vērts kadrs :)

 

Fotogrāfa Kristapa Brikmaņa padomus lasi šeit: www.kbfoto.lv