Mīlestības ceļvedis Valentīndienai. Balles, koncerti, izstādes...

Visu mīlētāju dienā 14. februārī Latvijā notiek desmitiem pasākumu, kuri veltīti mīlestībai – koncerti, izrādes, dejas, izstādes, balles. Kasjauns.lv apkopoja Valentīndienas pasākumu programmu.

Daugavpils teātrī pulksten 18.30 notiks Edvarda Vulfa komēdijas Līnis murdā pirmizrāde. Publicitātes foto.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Daugavpils teātrī pulksten 18.30 notiks Edvarda Vulfa komēdijas "Līnis murdā" pirmizrāde. Publicitātes foto.

Rīgā
Mīlas stāsti Lielajā Ģildē

Pūtēju orķestris „Rīga”, Dita Lūriņa, Intars Rešetins un Jānis Kurševs pulksten 19.00 Rīgā, Lielajā Ģildē visus aicina uz Valentīndienas koncertprogrammu „Mīlas stāsti”. Koncertā skanēs fragmenti no pasaulslaveniem mūzikliem, kā L. Bernsteina „Vestsaidas stāsts”, K. M. Šēnberga „Les Miserables”, B. Andersona un B. Ulveusa „Šahs”. Biļešu cena: Ls 5 -12.

Muzikālais skudrupūznis VEF
Par godu visiem mīlētājiem pulksten 19.00 VEF Kultūras pilī uzstāsies grupas „Keksi” „Muzikālais skudrupūznis” kopā ar amizanto lietuviešu dziedātāju Aļģirdas Šuminskas. Grupa „Keksi” ar savu muzikālo programmu jau saņēmusi plašu publikas atzinību kā viena no labākajām rokenrola grupām Baltijā. Biļešu cena Ls 5 – 10.

Mīlestības pastaiga „Arsenālā”
Izstāžu zālē „Arsenāls” pulksten 19.00 notiks mākslinieciski un vizuāli krāšņs Mīlestības dienas koncerts „Pastaiga” latviskā gaisotnē. Koncerta dalībnieki – Latvijas Kultūras akadēmijas jauktais koris „Sōla” un ielu muzikanti Juris Baško un Anatolijs Nabočenko. Vakara programmā iekļautas gan latviešu komponistu – Emīla Dārziņa, Mārtiņa Brauna, Raimonda Paula – kora dziesmas, gan populārās mūzikas grupu un solistu repertuārs. Biļešu cena: Ls 1.

Linda Leen „Palladiumā”
Svētā Valentīna dienā emocionāli bagātu pārdzīvojumu klausītājiem pulksten 19.00 koncertzālē „Palladium” sagādās šarmantā dziedātāja Linda Leen akustiskajā koncertā „Cinema”. Biļešu cena: Ls 10 – 25.

Vīns un mūzika Spīķeros
Spīķeru koncertzālē pulksten 19.30 notiks „Latvijas Koncertu” koncertcikla „Vīns un mūzika” Valentīndienas koncerts, kas būs veltīts austriešu mūzikai un vīnam. Austriešu dueta „Nota Bene” (vijole un klavieres) atskaņoto Johannesa Brāmsa, Friča Kreislera, Volfganga Amadeja Mocarta un Helmūta Šmīdingera mūziku kuplinās sarunas un Austrijas vīna nama „Laurenz V” vīna „Singing Grüner Veltlinger” degustācija. Biļešu cena: Ls 15.

„Gulbju ezers” „Arēnā Rīga”
Izsmalcinātas klasiskā baleta tradīcijas apvienojumā ar apbrīnojamu virtuozitāti uz ledus pulksten 19.30 varēs baudīt hallē „Arēna Rīga”, kur ar ledus baleta izrādi „Gulbju ezers” viesosies pasaulslavenais Sanktpēterburgas Valsts ledus balets. Biļešu cena: Ls 12 – 30.

Dejas drāma par mīlestību „Dzirnās”
Deju studijas „Dzirnas” studijā (Brīvības gatvē 224, korp. 5) pulksten 20.00 būs skatāma Valemtīndienai iestudētā Olgas Žitluhinas dejas kompānijas un grupas „Dzelzs Vilks” laikmetīgās dejas izrāde „Un atkal par to pašu. I daļa” – dejas drāma par mīlestību. Biļešu cena: Ls 3.

Cilvēka un valodas mīlestība Mazajā Ģildē
Mazajā Ģilde pulksten 20.00 jauniešu koris „Balsis” ielūdz uz noskaņu koncertu sveču gaismā „Mīlestība ir divi”. Koncerta uzmanības centrā būs cita mīlestības izpausmes forma – cilvēks un valoda. Ir zināms, ka mīlestībai ne vienmēr ir vajadzīga valoda, lai tā dzimtu. Bet arī starp cilvēku un valodu ir iespējama mīlestība, kura cilvēkam tiek ielikta jau šūpulī. Biļešu cena: Ls 2, studentiem un pensionāriem – Ls 1.

Valentīndienas acālijas Botāniskajā dārzā
Latvijas Universitātes Botāniskajā dārzā Mīlestības dienas noskaņās ar dzeju un ģitāras skaņām pulksten 17.00 tiks atklāta acāliju izstāde. Ar dzeju uzstāsies Daiga Lapāne un Sarma Upleja, bet ģitāru spēlēs Jānis Sparinskis.

Paradīzes ābols Rātslaukuma pagrabos
Ne tikai Valentīndienā no pulksten 11.00 līdz 18.00 „Rīgas mākslas telpā” Rātslaukumā var apskatīt Autorleļļu un rotaļlietu meistaru Baltijas ģildes leļļu izstādi pieaugušajiem „Paradīzes ābols”. Šai izstādē mākslinieki ar humoru un asprātību uzrunā pieaugušo skatītāju, liekot tam kopā ar tēliem gan priecāties, gan skumt, gan mīlēt. Izstādē savus darbus rāda mākslinieki no Latvijas, Lietuvas, Igaunijas un Krievijas (Kaļiņingrada).


Kurzemē
Samanta Tīna Ventspilī un Talsos

Ventspils Kultūras centrā pulksten 19.00 un Talsu tautas namā pulksten 23.00 ar savu koncertprogrammu „Samantas Sex Songs” viesosies ekstravagantā dziedātāja Samanta Tīna. Tajā skanēs ne tikai pasaulē populārākie pikantie megahīti, bet arī pirmo reizi Latvijas koncertu vēsturē būs redzams profesionāls sieviešu un vīriešu striptīzs. Ieeja no 16 gadu vecuma. Biļešu cena: Ls 5.

Šikās kāzas Liepājas teātrī
Liepājas teātris ir Valentīndienas pārsteigumu. 14. februārī – neierastā laikā, pulksten 21.00, iespējams apmeklēt komēdiju „Šikās kāzas”: vienu no visapmeklētākajām Liepājas teātra izrādēm, kurā Liepājas teātra jaunie aktieri izspēlē situāciju kāzu rītā, kurā līgavainis pamostas gultā ar svešu meiteni – ne savu līgavu. Teātris durvis vērs jau pulksten 19:00, lai skatītāji varētu apmeklēt kafejnīcu, kurā sagaidīt izrādes sākumu romantiskā gaisotnē. Biļešu cena: Ls 2 -8.

 


Latgalē
Līnis murdā Daugavpils teātrī

Daugavpils teātrī pulksten 18.30 notiks Edvarda Vulfa komēdijas „Līnis murdā” pirmizrāde. Tas ir stāsts par nabadzīgu mākslinieku, kurš ar sludinājumu palīdzību cenšas iepazīties ar bagātām sievietēm. Biļešu cena: Ls 4 – 6.

 


Vidzemē
Franču romantika Mālpilī

Mālpils muižā pulksten 19.00 ar romantisku franču dziesmu programmu uzstāsies dziedātāja Ineta Rudzīte. Dziedātājas franču soloprogrammā – ar nosaukumu „La Vie En Rose” („Dzīve rožainā gaismā”) iekļautas populāras dziesmas no franču zelta repertuāra (Edīte Piafa, Džo Dasēns, Dalida un citi), kas spēj aizkustināt un saviļņot ikvienu klausītāju. Pirms un pēc koncerta ikviens būs laipni aicināts Muižas restorānā. Koncerta biļešu cena – Ls 6.

Mīlestība bērna acīm Vecgulbenē
Vecgulbenes muižas Kāzu muzejā pulksten 14.14 notiks Valentīndienas izstādes „Mīlestība bērna acīm...” atklāšana. Programmā paredzēta ekskursija Kāzu muzejā, spēles un rotaļas, suvenīru veidošana līdzņemšanai, praktiskas nodarbības.

Atzīšanās mīlestībā Ogrē
Ogres Vēstures un mākslas muzejā ne tikai Valentīnā no pulksten 10.00 līdz 17.00 var apmeklēt izstādi „Mīlu Tevi!”. Tajā ir apskatāmas pagājušā gadsimtā Latvijā un ārvalstīs izdotas romantiskas pastkartes no muzeja un mākslas zinātnieces Irēnas Bužinskas kolekcijas. Vairāk nekā 200 atklātnes dod iespēju iepazīties ar raksturīgiem attiecīgā vēsturiskā perioda stila un pastkartes noformējuma jeb dizaina paraugiem.

 

Reklāma
Reklāma


Zemgalē
Tirkīzzilā romantika Jelgavas tornī

Jelgavas Svētās Trīsvienības baznīcas tornī pulksten 19.00 uzstāsies un ar skaistām dziesmām priecēs mūziķu kvartets „TirkīzBand” (Jelgavas Tirkīzzilā kora ansamblis). Vakara gaitā būs iespējams malkot franču restorāna „La tour de Marie” gatavotos romantiskos kokteiļus un otro pusīti iepriecināt ar paša rokām darinātiem nieciņiem, kurus izgatavot varēs radošajās nodarbībās. Ieejas cena: vienai personai - Ls 4; divām personām - Ls 6.

Teksts: Elmārs Barkāns, www.kasjauns.lv