Ar rikotu un spinātiem pildīti cannelloni

Izmēģināju itāļu virtuves klasiku. Gatavoju pirmo reizi. Sanāca dievīgi. Īpaši – tomātu mērce ar saldo krējumu. Biju skeptiska par to, kā spināti ‘sakulsies’ kopā ar rikotu – bet – nekādu problēmu! Un cannelloni pildīšana ir forša nodarbe, ko uzticēt bērniem, jo tas nemaz nav tik sarežģīti, kā izskatās, raksta bloga lindasvirtuve.lv autore

Cannelloni pildīšana nebūt nav nekas sarežģīts! Ja uzticēsi to bērniem, viņi būs laimīgi:) Autores foto.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Cannelloni pildīšana nebūt nav nekas sarežģīts! Ja uzticēsi to bērniem, viņi būs laimīgi:) Autores foto.

 

Sastāvdaļas (6 pers):

o 600 g svaigu spinātu

o 500 g rikotas

o 2 olas

o nedaudz – piparmētru lapiņas, timiāns, rozmarīns

o 120 g rīvēts parmezāns

250 g cannelloni

 

Tomātu mērcei:

o 1 ēdamk. olīveļļas

o 1 vidējs sīpols

o 4 ķiploka daiviņas

Reklāma
Reklāma

o 800 g konservētu tomātu

o 125 ml saldā krējuma

o 1 tējk. smalkā cukura

 

Gatavošana:

1. Pagatavo tomātu mērci: pannā uzkarsētā eļļā apcep mazos gabaliņos sagrieztu sīpolu. Pievieno sīki sakapātu ķiploku, vēl nedaudz apcep. Tad pievieno konservētos tomātus un sagaida pirmo burbuli (kad mērce uzvārījusies). Liek virsū vāku un uz mazas uguns 20 minūtes visu sautē, pa laikam apmaisot. Tad noņem no uguns, nedauz padzesē. Beigās iemaisa saldo krējumu un cukuru.

 

2. Kamēr tomātu mērce sautējas, sagatavo spinātu-rikotas masu pildīšanai. Spinātu lapas sagriež mazākos gabaliņos, tad salātu traukā tos sajauc ar rikotu, olām, garšaugiem  un 40 g parmezāna. (Ja izmanto saldētus spinātus, tos pirms sajaukšanas ar pārējām izejvielām atkausē.) Ar sagatavoto masu piepilda cannelloni.

 

3. 1/3 no tomātu mērces ielej cepampannas (25×35 cm) dibenā. Pa virsu ar nelielām starpiņām (skat. attēlu) liek pipildītos cannelloni. Pa virsu pārlej atlikušo 2/3 mērci.

 

4. Pārklāj ar folliju un liek uz 180C uzkarsētā cepeškrāsnī uz 20 minūtēm. Tad folliju noņem, pārber atlikušo parmezānu un turpina cept 15 minūtes,  līdz pārbērtais siers izkusis un sāk kļūt nedaudz brūns.

 

Avots: lindasvirtuve.lv