Visvairāk pirktās grāmatas 2011. gadā!

Piedāvājam ikvienam lasītājam ieskatīties mūsu grāmatu klāstā un uzzināt, kuri izdevumi 2011. gadā guvuši vislielāko ievērību, iekļūstot visvairāk pirkto grāmatu Topā!

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Oriģinālliteratūras kategorijā 2011. gadā 1. vietā pārliecinoši ierindojies Otto Ozola pirmais latviešu globālais trilleris „Latvieši ir visur”, aiz sevis atstājot Valentīnas Freimanes „Ardievu, Atlantīda!” un Lato Lapsas „Cits ķēķis. Zem likumīgā “jumta””.


Populārākās tulkotās literatūras grāmatas pagājušajā gadā - Paulu Koelju jaunākais autobiogrāfiskais romāns „Alefs”, tam seko Pētera Hēga „Klusā meitene” un Elizabetes Gilbertas sensacionālais romāns „Ēd, lūdzies, mīli”.


Bērnu literatūras pagājušā gada absolūtais līderis ir Indras Sproģes „Joka pēc alfabēts”, otrā vietā bērnu grāmatu Topā ierindojas pasaka par neparasto kaziņu, Sīkaliņu, kaķi Muri u.c. interesantajiem grāmatas „Pirms miedziņā miedz, pasaku pagalvī liec” varoņiem, ar kuriem doties brīnišķīgā ceļojumā. Vēl topa augšgalā ierindojas arī „Lāču tēta dziesmas” kuras saturu veido 12 Kārļa Vērdiņa dzejoļi ar Unas Taal veidotās ilustrācijas un komponista Kārļa Lāča sarakstītās dziesmas bērniem un viņu vecākiem.


Angļu valodā pirktākās pērn ir Elizabetes Gilbertas grāmatas “Eat, Pray, Love” un „Committed. A Love Story”.

Reklāma
Reklāma


Krievu valodā nepārspēta ir Aleksandras Mariņinas “Личные мотивы”  (tulk. “Personīgie motīvi”)

Apgādā “Valters un Rapa” 2011. gadā izdoto grāmatu Topa pirmajā vietā “Bertschy” - kultūrvēsturiski nozīmīgs un bagātīgi ilustrēts izdevums, kas veltīts arhitekta Paula Maksa Berči 170. jubilejai pateicībā par darbu, kas ieguldīts, veidojot Liepājas arhitektūru. Pagājušajā gadā arī cittautu pasakas bijušas cieņā – “Zīdkoka zaros. Japāņu tautas pasakas” un “Septiņi mīlas dārzi. Indiešu erotiskās pasakas”.


Grāmatu nama “Valters un Rapa” veikalos visvairāk pirkto grāmatu TOP 10
1. Latvieši ir visur, Ozols O.
2. Ardievu, Atlantīda!, Freimane V.
3. Cits ķēķis. Zem likumīgā “jumta”, Lapsa L.
4. Stroika ar skatu uz Londonu, Vilis Lācītis
5. Personiskā Latvija. Divdesmitā gadsimta stāsti, Klimovičs A.
6. OZO. Cilvēks uz ledus, Puče A.
7. Nekādu brīnumu. Vienkārši Ziņģīte. Pēc diviem gadiem, Amata S.
8. Joka pēc alfabēts, Sproģe I.
9. Latvietis parastais, Lapsa L.
10. Zālīte truša dvēselei, Freimanis M.

Plašāka informācija par visvairāk pirkto grāmatu Topiem - www.valtersunrapa.lv