Plānās, kraukšķīgās mutē kūstošās piparkūkas

 

Plānas, kraukšķīgas un mutē kūstošas – tādas ir šīs piparkūkas!
Tikko cepti cepumi ir mīksti, bet, tiklīdz tos noņem no plāts, tie sastingst un kļūst mutē kūstoši... Autores foto.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Tikko cepti cepumi ir mīksti, bet, tiklīdz tos noņem no plāts, tie sastingst un kļūst mutē kūstoši... Autores foto.

 

 

Sastāvdaļas:

100ml medus

1glāze cukura

150g sviesta vai margarīna

100ml piena

ap 700g miltu

2 tēj.k sodas

garšvielas piparkūkām 1 paciņa

 

Gatavošana:

Katliņā ieliekam medu, cukuru, pienu, uzsildām līdz cukurs izkusis, turpinām karsēt uz uguns un pievienojam margarīnu, maisām līdz izkūst.

 

Reklāma
Reklāma

Tad pievienojam sodu un intensīvi maisām, masa uzpūtīsies. Maisām, līdz šī masa paliek brūna, jo brūnāka masa, jo brūnākas būs piparkūkas.

 

Kad šis ir paveikts un masa ir tiešām tumši brūna, tad maisām iekšā miltus.

Mīcām mīklu, līdz tā nelīp pie rokām. Bet tomēr nepārcenšamies ar miltiem, mīkla mazliet būs lipīga, bet mīcāma.

Ieliekam maisiņā un paturam istabas temperatūrā 2-3 stundas.

Tad rullējam mīklu un spiežam cepumus. Mīkla ir cieta, bet rullējot it nemaz nelīp ne pie virsmas, ne arī pie ruļļa.

Līdz ar to mīklu ir iespējams izrullēt tik plānu cik vēlamies, kaut papīra biezumā.

 

Cepam cepumus ap 200 grādiem līdz tie skaisti brūni. Jo plānāk cepumi, jo ātrāk cepas. Aptuvenais laiks 10 minūtes.

Tikko cepti cepumi ir mīksti, bet, tiklīdz tos noņem no plāts, tie sastingst un kļūst kraukšķīgi, trausli.

Šīs piparkūkas ir kraukšķīgas, maigas, plānas, mutē kūstošas!

 

AutoreSerjoga, Maikliņš un Natalija

 

Sastāvdaļas