Pildītas rīsu kroketes - svētdienas pusdienām!

Šī ir klasiska itāļu uzkoda. Recepte nak no Lacio (Lazio), kur šo ēdienu sauc Suppi'alla romana. Pasniedziet tās karstas tieši no pannas.

Šī ir klasiska itāļu uzkoda. Recepte nak no Lacio (Lazio), kur šo ēdienu sauc Suppialla romana. Pasniedziet tās karstas tieši no pannas.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Šī ir klasiska itāļu uzkoda. Recepte nak no Lacio (Lazio), kur šo ēdienu sauc Suppi'alla romana. Pasniedziet tās karstas tieši no pannas.

1. Dziļā pannā uz mērenas uguns sakarsē 2 ēd. k. eļļas. Ieber rīsus un maisot cep 2 minūtes. Nepārtraukti maisot, pakāpeniski pievieno buljonu, dz viss šķidrums uzsūcies un rīsi ir mīksti. Process ir tāds pats, kā gatavojot risoto: rīsi kļūst mīksti pēc 15-20 minūtēm. Noņem no uguns un stundu atdzesē.
2. Pannā uz mērenas uguns sakarsē atlikušās 2 ēd. k. eļļas. Ieber sīpolus un 3-4 minūtes cep, līdz tie kļūst mīksti.
3. Pievieno vistu akniņas, liellopu gaļu un vīnu un sautē ~5 minūtes, līdz vīns iztvaiko. Pievieno tomātus un pieber sāli un piparus. Bieži apmaisot, karsē -20 minūtes, līdz mērce sabiezē.
4. Bļodā samaisa atdzisušos rīsus, Parmas sieru un sviestu. Rūpīgi samīca un izveido apaļas kroketes golfa bumbiņas lielumā. Katrai kroketei izveido iedobi un iepilda gaļas mērci un gabaliņu cieti vārītas olas. Iedobi aizspiež ciet.
5. Lēzenā šķīvī ar dakšiņu sakuļ olas. Kroketes iemērc olu maisījumā, pēc tam apviļā rīvmaizē.
6. Fritējamajā katlā sakarsē eļļu ļoti karstu. Pārbauda temperatūru, iemetot katlā gabaliņu. maizes. Ja uz virsmas uzreiz parādās burbuļi, un maize kļūst brūna, eļļa ir pietiekami sakarsusi.
7. Kroketes nelielās porcijās liek katlā un fritē 5 minūtes, līdz tās kļūst zeltaini brūnas. Kroketes ar putu karoti izņem no katla un nosusina uz papīra dvieļa. Pasniedz karstas.

 

Avots: Jāņa Rozes apgāda izdotā Mikela Neri grāmata “Uzkodas. Gardai un veselīgai maltītei”

 

Reklāma
Reklāma

 

Sastāvdaļas

  • Olīveļļa - 4.ēd.k.
  • Liellopu gaļas buljons - 1.l
  • sīki sakapāts neliels sīpols
  • rupji sakapātas vistas akniņas - 125.g
  • Malta liellopu gaļa - 60.g
  • saldēti zaie zirnīši - 150.g
  • Sausais baltvīns - 2.ēd.k.
  • nomizots, sakapāts liels tomāts
  • Sāls un malti melnie pipari
  • sarīvēts parmas siers - 2.ēd.k.
  • Sviests - 2.ēd.k.
  • nolobītas, sakapātas cieti vārītas olas - 2.gb.
  • Olas - 2.gb.
  • Rīvmaize - 200.g
  • eļļa fritēšanai - 1.l