Rīgā šogad plānots atvērt trīs jaunus pašvaldības bērnudārzus

Īpašuma departaments šogad plāno veikt pašvaldībai piederošu bijušo izglītības iestāžu ēku renovāciju, kur pēc remontdarbu veikšanas darbu varētu uzsākt divi pašvaldības bērnudārzi. Papildus iepriekš minētajam turpinās arī pavisam jauna pašvaldības bērnudārza būvniecība Ziepniekkalnā.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Tiks renovēts bērnudārzs Blāzmiņa Skuju ielā
Šogad pēc īpašuma departamenta pasūtījuma paredzēts veikt bērnudārza Blāzmiņa ēkas Skuju ielā 14 projektēšanu un renovāciju. Ēka ir sliktā tehniskā stāvoklī, pašlaik stāv tukša un neizmantota. Pēc renovācijas bērnudārzā varēs uzņemt 262 bērnus.
Šī bērnudārza sakārtošanas izdevumi ir 1,33 miljoni latu, tostarp arī finansējums no 2008. gada.

 

Taps bērnudārzs Viestura prospektā
Plānots par pirmsskolas izglītības iestādi pārbūvēt arī Kultūru vidusskolas bijušo ēku Viestura prospektā 57. Gan projektēšana, gan ēkas renovācija paredzēta šogad.
Pēc renovācijas bērnudārzs būs paredzēts 208 pirmsskolas vecuma bērniem. Renovācijas izdevumi būs 650 000 latu, kas ir finansējums vēl no 2008. gada.
 

Reklāma
Reklāma

No 1. septembra bērnudārzs Valdeķu ielā
Šā gada 1. septembri ekspluatācijai tiks nodots arī pavisam no jauna celtais bērnudārzs Valdeķu ielā 58. Atbilstoši tehniskajam projektam bērnudārza ēkā būs rotaļu un guļamtelpas 235 pirmsskolas vecuma bērniem, kā arī telpas radošām un sporta nodarbībām. Bērnudārza teritorijā atradīsies astoņi spēļu laukumi, četras izbūvētas nojumes un dažāda vecuma bērniem atbilstoši aprīkots sporta laukums.
Bērnudārzs tiek celts par Eiropas Savienības fonda līdzfinansējumu. Kopējā projekta realizācijas summa ir 4,2 miljoni latu.

Laura Millere, Izglītība un Kultūra, 09.04.2009.