Rakstnieks Valdis Rūmnieks savu jubileju atzīmē ar divām jaunām grāmatām bērniem

Sveicot populāro rakstnieku Valdi Rūmnieku 60 gadu jubilejā, Apgāds Zvaigzne ABC laiž klajā divus jaunus viņa darbus – krāšņi ilustrēto grāmatu bērniem “Murjāņu Kurmītis un viņa draugi” un piedzīvojumu stāstu pusaudžiem “Atnācēji”, kurš konkursā “Zvaigznes grāmata 2010” ieguva veicināšanas prēmiju.

“Murjāņu Kurmītis un viņa draugi” ir asprātīgs un sirsnīgs stāsts par Gaujmalas iemītniekiem.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

“Murjāņu Kurmītis un viņa draugi” ir asprātīgs un sirsnīgs stāsts par Gaujmalas iemītniekiem.

“Murjāņu Kurmītis un viņa draugi” ir asprātīgs un sirsnīgs stāsts par Gaujmalas iemītniekiem – Kurmīti, Rūķi Dūķi, pieciem Muriem, briesmīgo Līdaku un citiem, par viņu dēkām un atklājumiem tepat Latvijas mežos un pļavās. Mākslinieces Gundegas Muzikantes bagātīgās ilustrācijas padarīs grāmatas lasīšanu par īstu piedzīvojumu, kurš saistīs ne tikai bērnus, bet arī vecākus, kas šo grāmatiņu lasīs savām atvasēm priekšā.


Savukārt garstāstā “Atnācēji” autors piedāvā lasītājam atšķetināt intriģējošu situāciju. Pavadot vasaras brīvlaiku vecmāmiņas mājās Ugālē, trīs skolēni atrod noslēpumainas zīmes, kas šķiet liecinām – tepat līdzās ir pabijuši viesi no citām planētām. Kaspars, Anna un Madara kļūst par drosmīgiem neizpētītās parādības pēdu dzinējiem, bet noslēpums tiek atklāts tikai pamazām...
Dinamisks sižets, kolorīti pusaudžu (un arī pieaugušo) tēli, asprātīga un bagāta valoda, kultūrvēsturiskas detaļas, kurās interesanti sapludināta mistika ar folkloru, un neuzkrītošs latviskums – tās ir grāmatas neapstrīdamās vērtības.

“Atnācēji” bez liekas didaktikas skubina bērnus un pusaudžus pamanīt vērtīgo un neparasto sev apkārt, pētīt dabu un vēsturi, iztaujāt vecākus un vecvecākus, jā – arī sēņošanas un makšķerēšanas prieki raduši nozīmīgu vietu šajā grāmatā. Ar šo darbu Valdis Rūmnieks pierāda, ka ne tikai ārvalstu literatūrā top aizraujoši piedzīvojumu stāsti pusaudžiem un ne katram modernam piedzīvojumu stāstam pēc struktūras jāatgādina datorspēle.


Lasītāju atzinību iemantojuši arī Apgādā Zvaigzne ABC agrāk izdotie Valda Rūmnieka darbi – “Ozola grāmata”, “Kuršu vikingi”, “Sveiks, jautrais Rodžer!” un biogrāfiskais romāns “Čaks”.

 

Reklāma
Reklāma

FOTO: Bērnu iemīļotais rakstnieks Valdis Rūmnieks.

 

Vairāk par šīm un citām izdevniecības Zvaigzne ABC izdotajām grāmatām lasi www.zvaigzne.lv